Verpakkingsadviezen voor de ideale verpakking

16 februari 2024 08:39

Verpakkingsadviezen voor de ideale verpakking

Of je nu een webshop runt, een fanatieke Etsy-verkoper bent of gewoon een cadeau extra speciaal wilt maken voor iemand die je dierbaar is, de juiste verpakking kiezen is cruciaal. Het gaat immers niet alleen om het beschermen van het product, maar het is ook een verlengstuk van jouw zorg en aandacht naar de ontvanger toe. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw pakketje het feestje wordt waar iedere brievenbus van droomt? In dit artikel bespreken we de ins en outs om jouw verpakking naar het volgende niveau te tillen.

Een spuitgietverpakking overwegen

Wanneer je jouw kostbare producten verzendt, is de verpakking jouw eerste verdedigingslinie tegen de buitenwereld. Als e-commerce eigenaar weet je dat een gebroken product allesbehalve ideaal is. Heb je weleens nagedacht over een beschermende spuitgietverpakking? Deze zijn stevig en kunnen precies op maat gemaakt worden voor jouw producten. Het mooie is dat ze ook nog eens herbruikbaar zijn! Dit zorgt niet alleen voor tevreden klanten, maar draagt ook nog eens bij aan een groenere planeet.

Duurzame materialen

We leven in een tijd waarin duurzaamheid niet alleen trendy, maar ook heel belangrijk is. Iedereen wil dat onze prachtige aarde gezond blijft voor de toekomstige generaties. Daarom is het kiezen van de juiste, duurzame verpakkingsmaterialen zo belangrijk. Denk aan gerecyclede kartonnen dozen of biologisch afbreekbaar vulmateriaal. Het is niet alleen goed voor moeder natuur, maar voldoet ook aan aanstaande regelgevingen in zowel Nederland als de Europese Unie.

Rekening houden met de breekbaarheid van het product

Laten we eerlijk zijn: niemand vindt het leuk om een pakketje te ontvangen met een  gebroken product erin. Dat is waarom je goed na moet denken over de breekbaarheid van je producten. Kies bijvoorbeeld voor extra schokabsorberend materiaal of dubbele dozen voor die extra kwetsbare producten. Op deze manier minimaliseer je de kans op beschadigingen tijdens het transport en bespaar je jezelf en je klanten een hoop ellende.

De juiste etikettering vinden

Stel je voor dat jouw pakketje is verloren in de enorme wereld van post en pakketten. Dit wil je absoluut voorkomen en om dit aan te pakken is de juiste etikettering cruciaal. Zorg ervoor dat het label helder en duidelijk is en vergeet ook zeker niet de ‘breekbaar’ stickers voor gevoelige spulletjes. Je wilt toch ook dat jouw pakketjes met liefde behandeld worden?

Op zoek gaan naar een goede grootte

Te groot is nooit goed, net als te klein. Een pakketje versturen in een doos die net niet de juiste maat heeft, zal voor problemen zorgen. Je loopt niet alleen het risico dat het product gaat schuiven tijdens het vervoersproces, maar je verspilt ook kostbaar vulmateriaal en ruimte. Kijken naar de maat van je product en hier een passende doos bij zoeken is dus echt een slimme zet.  Zo verstuur je niet alleen je producten efficiënter, maar geef je je klant ook het gevoel dat je aan elk detail hebt gedacht.

Meerlaagse bescherming

Wanneer je zoveel aandacht besteedt aan het ontwerp en de kwetsbaarheid van je producten, wil je natuurlijk niet dat ze worden beschadigd door simpele over het hoofd geziene details als verpakking. Voeg daarom meerlaagse bescherming toe. Je producten blijven hierdoor veilig, ongeacht hoe hobbelig de reis soms is.

Verzegelingen

Een goede verzegeling maakt het verschil tussen veiligheid en blootstelling aan de elementen. Niemand wil dat zijn of haar pakketje open gaat tijdens de reis. Kies daarom voor sterk plakband of verzegelingsstrips die garanderen dat jouw verpakking alleen geopend wordt door de personen voor wie het bedoeld is: je klanten.

Je verpakking branden

De verpakking is niet alleen een beschermende laag. Het is ook je visitekaartje. Neem dus de tijd om je verpakking te voorzien van je logo, merknaam of andere branding elementen. Dit trekt niet alleen de aandacht, maar verhoogt ook de merkherkenning en geeft een professionele uitstraling.

Voor een betaalbare fabriek kiezen

We weten allemaal hoe belangrijk budgetteren is. Kijk dus rond voor een fabriek die niet alleen kwaliteit levert, maar ook een redelijke prijs hanteert. Het hoeft geen aanslag op je portemonnee te zijn om goede verpakkingen te krijgen. Vaak kan je flink besparen door in grotere aantallen te bestellen.

Een ontwerp dat eenvoudig te openen is

Een ontwerp dat eenvoudig te openen is, is echt een must. Stel je eens voor dat je helemaal enthousiast je pakketje ontvangt en dan… krijg je het niet open. Frustrerend, toch? Zorg ervoor dat je een openingssysteem bedenkt dat gemakkelijk is voor je klanten, zonder dat de bescherming van het product in het gedrang komt.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.