Vergroenen van woon, werk en leefomgeving

3 juli 2023 09:58

Vergroenen van woon, werk en leefomgeving

Hooijer Renkum is een tweede generatie solide familiebedrijf wat al ruim 40 jaar bestaat. Wij werken aan projecten voor overheden, projectontwikkelaars, scholen, stichtingen en (bouw)bedrijven op het gebied van (circulaire) sloop, bodem- en asbestsanering, boven- en ondergrondse infra, groenwerk, bos- en cultuurtechniek en produceren bodemproducten.

Voor het vergroenen van woon, werk en leefomgeving kunt u bij ons terecht voor advies, ontwerp en uitvoering. Of het nu om een (bedrijfs-)tuin gaat, of een speeltuin of park, wij denken graag met u mee. Wij kijken naar uw wensen en geven advies over inheemse beplanting, wat belangrijk is voor de biodiversiteit. Daarbij houden wij ook rekening met de toekomstbestendigheid van uw groen en zorgen samen voor een klimaatbestendige tuin/dorp/stad. Op het gebied van infiltratie van regenwater zijn wij ook gespecialiseerd.

Ook in onze projecten komen we steeds vaker vergroening tegen. Vaak in de vorm van hergebruik van bestaande beplanting. Bijvoorbeeld bij een project in Tricht waar woningen gesloopt werden. Wij hebben voor de sloop een inventarisatie gedaan van de beplanting, hieruit is een selectie gemaakt van groen wat na de nieuwbouw hergebruikt kan worden in de openbare ruimte. Ook is er een ‘struikroversdag’ georganiseerd. Dit houdt in dat omwonenden beplanting uit de tuinen mogen meenemen voor eigen gebruik.

Als er tijdens de uitvoering groenafval vrijkomt wordt dit door ons afgevoerd naar onze tweede locatie GroeneWaarden. Deze locatie ligt op het voormalig steenfabrieksterrein in de Doorwerthse uiterwaarden. Het is een circulaire hub waar upcycling van reststromen, duurzame energie en inclusieve arbeid samenkomen.

Op deze locatie worden o.a. organische reststromen uit de openbare ruimte verwerkt, zodat deze hoogwaardig toegepast kunnen worden. Wij sorteren het materiaal en werken dit op in verschillende grondstoffen, zodat deze hergebruikt kunnen worden als bijvoorbeeld brandstof voor biomassa, maar ook als bodembedekker of -verbeteraar. Via de webshop van GroeiGoed kunnen deze producten per (halve) bigbag aangeschaft worden door particulieren en (kleine) hoveniers. Deze producten worden ook door onszelf ingezet in vergroeningsprojecten. 

Hooijer Renkum
Energieweg 7 | 6871 KB Renkum
Tel 0317 – 318 666 | Email info@hooijer.nl
www.hooijer.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.