Verduurzamen als ondernemer?

20 december 2022 09:44

Verduurzamen  als ondernemer?

De gemeente Nijmegen zet de subsidies en mogelijkheden op een rijtje op het Energieloket en biedt een subsidie aan voor laadpalen voor elektrische bestelbussen.

Subsidie laadpalen ondernemers

Bent u ondernemer en heeft u een elektrische bestelauto of wilt u er een kopen? Vraag subsidie aan voor een oplaadpaal bij uw bedrijf. De gemeente Nijmegen biedt nu een subsidie tot maximaal €1500,- voor het kopen en installeren van een laadpaal. U kunt voor maximaal 3 oplaadpalen subsidie aanvragen. U kunt de subsidie aanvragen voor elke elektrische bestelauto die u heeft aangeschaft na 1 januari 2022 of nog gaat aanschaffen of leasen. Binnen 13 weken krijgt u reactie op uw aanvraag. Meer weten over de voorwaarden en aanvragen? Ga naar www.nijmegen.nl/oplaadpaal-ondernemers. Met de subsidie kunt u zich voorbereiden op de Zero Emissiezones in Nijmegen-centrum, Hof van Holland en Heijendaal. Lees hier meer over op www.opwegnaarzes.nl.

Zakelijk energieloket

Bent u ondernemer en wilt u verduurzamen door energie te besparen en uw eigen energie op te wekken? Dan is het zakelijke energieloket van gemeente Nijmegen misschien iets voor u.

Nieuw platform verduurzamen bedrijven
Op de website nijmegen.nl/energieloket-zakelijk kunt u meer informatie vinden over de mogelijkheden om energie te besparen en op te wekken. Ook kunt u er mogelijke subsidies, fiscale regelingen en overzichten van lokale vakspecialisten vinden.

Aanmelden als vakspecialist
Bent u zelf een vakspecialist die helpt bij het verduurzamen van bedrijven? Denk bijvoorbeeld aan het doorvoeren van energiebesparende maatregelen, isoleren en het plaatsen van zonnepanelen? Dan kunt u uw diensten gratis op dit platform aanmelden.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.nijmegen.nl/energieloket-zakelijk.

LET OP: ENERGIELABEL-C VERPLICHT VOOR KANTOREN VANAF 1 JANUARI
Vanaf 1 januari 2023 moeten kantoorgebouwen voldoen aan het Energielabel C, anders mogen deze niet meer worden gebruikt. Een kantoorgebouw is een gebouw dat grotendeels gebruikt wordt als kantoor. In de praktijk betekent dit dat de meeste winkels, restaurants, ziekenhuizen niet als kantoorgebouw worden bestempeld, ook al zijn er kantoren binnen het pand aanwezig. Deze verplichting staat in het bouwbesluit van 2012.

Kijk voor meer informatie en de uitzonderingen die gelden op www.rvo.nl/energielabelCkantoor.

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.