Veranderen

23 mei 2017 09:20

Veranderen

“Niets duurt voort behalve verandering”, volgens de Griekse filosoof Heraclitus. Met andere woorden, alles verandert. Wijzelf, maar ook de mensen om ons heen.Alleen als wij willen dat er iets verandert … dan lijkt het wel of er geen beweging in te krijgen is. Je baas staat niet open voor jouw vernieuwende ideeën om klanten te benaderen. Alle goede argumenten ten spijt, zij gaat niet overstag!Je kunt iemand anders niet veranderen. Kunnen anderen jou veranderen? Nee. Je doet toch wel wat je zelf wilt. En dat geldt ook voor de ander, inclusief je baas.Mensen veranderen alleen als zij dat zelf willen. Dat is nu net de kunst. Hoe maak je jouw nieuwe plannen voor je baas zo aantrekkelijk dat zij ze niet kan weigeren? Hoe presenteer je een plan of een idee zo dat het voor de ander leuk is om te veranderen?

Accepteren of inspireren

Allereerst is het belangrijk dat je zelf accepteert dat de situatie is zoals hij is. Een supersnelle methode. Frustratie is weg, alleen verder is er niet veel veranderd. Spannender wordt het om de ander te inspireren. Als kind werd je wellicht geïnspireerd door een beloning, een cadeau, wat in het verschiet lag. In je werk moet je iets verder kijken voor de juiste inspiratie. Het woord VERANDEREN omsluit het woord ‘ander’. Als we die nu eens centraal zetten. Verdiep je in de ander. Waar gaat zijn of haar hart sneller van kloppen? Wat is zijn of haar doel, waar liggen de belangen van de ander?De zoektocht zelf geeft je wellicht al nieuwe inzichten. De door jouw gewenste verandering, geplaatst in het belang van de ander kan een hele nieuwe bron van inspiratie aanboren. Ineens is jouw plan jullie plan. Ideeën worden verfijnd, nog beter zelfs. Samen bereik je al snel meer dan alleen. Verken jouw ‘ander’ en sta versteld van de mogelijkheden.

Even sparren, je nieuwe ideeën tegen het licht houden of meedenken als de ander? Bel me gerust voor een afspraak! «

Petra van Leeuwen

R.O.T.S. van Leeuwen

E-mail petra@rotsvanleeuwen.nl

www.rotsvanleeuwen.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.