Wat is jouw voorkeurszintuig?

4 april 2024 09:29

Wat is jouw voorkeurszintuig?

Een van de leukste onderdelen van mijn workshop ‘Ondernemers NLP in één dag’ is de zoektocht naar elkaars zintuiglijke voorkeurssystemen. De deelnemers komen tot verschillende inzichten en helpen elkaar vooruit. Welk zintuig is bij jou dominant?

Binnen NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) onderscheiden we verschillende zintuigen. De vier belangrijkste zijn: 

  1. Visueel (V)
  2. Auditief (A)
  3. Kinesthetisch (K) – op gevoel
  4. Auditief Digitaal (AD) – op logica

Voorkeurszintuigen komen naar voren in de woorden die je gebruikt. Hoe beter je bewust bent van welke woorden de ander raken, waarmee je dus inspeelt op het dominante zintuig van je gesprekspartner, hoe sneller je verbinding maakt. En hoe makkelijker de communicatie met de ander verloopt. Buitenstaanders roepen dan: “Dat is manipulatie!” Dat mag, maar probeer eens aan de hand van onderstaande uitspraken (van deelnemende ondernemers aan mijn trainingen) uit te vinden welk zintuig erbij hoort.

… Je voelt dat de verhalen doorleefd zijn. Ik volg graag het aanstekelijke voorbeeld van Charlotte.

… Mijn klantgesprekken zijn nu scherper en beter.

… Ik heb nu de tools om betere vragen te stellen, waardoor ik nog meer de diepte in kan gaan.

… Ik leerde mijn eigen gemoedstoestand herkennen en aanpassen.

… Heb ik een keer een slecht humeur, dan beïnvloed ik mijn eigen brein en kom lachend binnen.

… Ik realiseer me nu dat een beeld ook een grafiek kan zijn, je hoeft niet per se met foto’s te werken.

… De natuurkracht van Charlotte Krielaart werkt twee kanten op, maar het belangrijkste is, dat ze doorbreekt wat zich heeft vastgezet.

… ONLP in één dag biedt een snelle ROI. Zoek je rendement, dan moet je zeker de 15-daagse kiezen.

Wil je zelf ervaren waar jouw kracht ligt in communicatie? Hoe je sneller en beter verbinding kunt maken met anderen? En dat je dit de volgende dag kunt toepassen in je eigen werk? De volgende ‘NLP in één dag’ geef ik op woensdag 10 april. Er zijn nog een paar plaatsen vrij!

 

Daag jezelf uit met Ondernemers NLP

Jezelf uitdagen en verbeteren, dat doe je dat liever niet in je dagelijkse werkomgeving. Wil je je teen in het water steken, dan kies je voor Ondernemers NLP in één dag. Ga je voor echte groei en rendement, dan kies je voor de 15-daagse Ondernemers NLP Practitioner (verdeeld over 6-7 maanden), waarbij de interactie tussen de deelnemers je op de toppen van je kunnen brengt. En niet alleen binnen je onderneming of organisatie, maar ook hoe je als persoon meer rendement en balans in je leven kunt brengen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.