Vastgoed in vertrouwde handen

11 juli 2017 09:09

Vastgoed in vertrouwde handen

Rotsvast is specialist in verhuur en beheer van woonruimte voor particulieren en bedrijven. Landelijk zijn tal van verhuurmakelaars onder de naam Rotsvast actief. “Voor beleggers realiseren we een zorgeloze verhuurperiode en een aantrekkelijk rendement.”

Douwe Weerstra is eigenaar van de Rotsvast vestigingen in Breda, Bergen op Zoom en Middelburg. Hij is al ruim twintig jaar in het vak actief; eerst als franchisenemer, later als eigenaar. “Rotsvast startte bijna dertig jaar geleden in Rotterdam. Oorspronkelijk refereert de naam dan ook aan ‘Rotterdams Vastgoed’. Drie jaar geleden is de franchisestructuur afgekocht en zijn de betrokken franchisenemers zelfstandig verder gegaan in een coöperatie. De naam Rotsvast gebruiken we nu graag in de betekenis van Van Dale, namelijk onwrikbaar, als in rotsvast vertrouwen hebben in iemand.”

Van één kamer tot grote objecten

Weerstra zelf startte in Breda. Tien jaar geleden kwam daar de vestiging in Middelburg bij en circa twee jaar geleden Bergen op Zoom, als dependance van Breda. “Met deze vestigingen bedienen we West-Brabant en de hele provincie Zeeland. We beheren en verhuren op tal van plaatsen woonruimte; van een eenvoudige kamer tot een gemeubileerde woning, maar ook grotere beleggingsobjecten en complete vastgoedportefeuilles. Sinds kort bijvoorbeeld beheren we een complex met meer dan tweehonderd studentenwoningen in Breda.”

Groot netwerk

Rotsvast beschikt over een succesvol netwerk van huurders en verhuurders. “Onze dienstverlening is zeer uitgebreid. Ons motto is ‘van kamer tot villa’ en we bieden woonruimte die gemeubileerd, gestoffeerd of kaal is. Korte of lange termijn, alles is mogelijk”, vertelt Douwe. “Onze huurders zijn studenten, particulieren, (buitenlandse) werknemers, expats of mensen die bijvoorbeeld vanwege een echtscheiding of de verkoop van een woning (tijdelijk) andere woonruimte zoeken. Natuurlijk screenen we iedere huurder vooraf nauwkeurig. Is iemand wie hij zegt dat hij is? Werkt hij waar hij zegt dat hij werkt? Is hij in staat de maandelijkse huurlasten te betalen? Verder zorgen we voor juridisch dichtgetimmerde huurovereenkomsten. Kom je bijvoorbeeld na twee jaar terug van een wereldreis, dan wil je natuurlijk wel weer in het huis kunnen wonen, dat wij in die periode voor je verhuurd hebben.”

Beheer van onroerend goed

Voor het dagelijkse matchen van de juiste huurder met de juiste woning is Weerstra voortdurend op zoek naar aantrekkelijke kamers, appartementen, woningen of beleggingsobjecten die door hem en zijn collega’s verhuurd kunnen worden. “Het beheer van vastgoed of een vastgoedbelegging is bij ons in goede handen. Voor verhuurders zijn twee zaken belangrijk: geen leegstand en geen zorgen. Door samenwerking met Rotsvast is het mogelijk het rendement te optimaliseren en de waarde van het vastgoed te behouden en dat tegen een aantrekkelijk prijskaartje”, legt Weerstra uit. Concreet betekent dit dat hij en zijn collega’s Philippe van Koert, Kathinka Allaart en Sanne Allaart de dagelijkse processen volledig overnemen. Dat betekent onder meer het vinden van de juiste huurder, het opstellen van waterdichte overeenkomsten, de maandelijkse huurincasso en het zorgdragen voor kleine reparaties en onderhoud. “We zijn persoonlijk nauw betrokken. Iedere huurder spreken we vooraf. In het geval van de tweehonderd studentenwoningen hebben we alle studenten èn hun ouders persoonlijk ontmoet.”

Interessante belegging

Met de huidige lage rentestand ziet Weerstra dat tal van ondernemers en particulieren besluiten het geld dat ze ‘op de plank’ hebben liggen te investeren in vastgoed. “We begeleiden potentiële eigenaren bij de aankoop. We kennen immers de lokale markt en kunnen een goede inschatting maken van de verhuurbaarheid en de potentiële huuropbrengsten van een pand. We zien onszelf graag als vastgoedregisseur en maken die rol dagelijks voor tal van huurders en verhuurders waar.” «

ROTSVAST

www.rotsvast.nl

Tekst: Caroline Houmes / Fotografie: Els Swart

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.