Tweedehands laptop kopen? Hier moet je op letten

25 augustus 2020 10:17

Tweedehands laptop kopen? Hier moet je op letten

De kosten van een nieuwe laptop kunnen soms nogal hoog oplopen. Daarom kiezen veel mensen er ook voor om een tweedehands laptop te kopen. Toch zijn veel mensen hier ook wel huiverig voor. Hoe weet je nu dat je een goede tweedehands laptop koopt? Lees hieronder waar je op moet letten.

Koop een laptop bij een tweedehands zaak

Als we tweedehands spullen willen kopen, denken we vaak aan websites als Marktplaats. Maar wist je dat er ook tweedehands zaken zijn die laptops verkopen? Dit is over het algemeen meer betrouwbaar dan kopen van een particulier. Een tweedehands zaak - zoals ICT Kringloop - wil vaak graag de goede naam behouden en heeft de laptop ook volledig en deskundig nagekeken. Ze kunnen je er alles over vertellen en zijn hier vaak eerlijk over. Je betaalt soms wel een iets hogere prijs, maar je krijgt hier meer zekerheid voor terug.

Niet elke tweedehands zaak is 100% betrouwbaar. Check daarom wel altijd eerst de recensies op internet en controleer hoe lang het bedrijf al bestaat.

Stel een wensenlijst op

Voordat je een goede tweedehands laptop kunt uitkiezen moet je eerst weten wat je nu precies wilt. Stel daarom een duidelijke wensenlijst op. Heb je voorkeur voor een bepaald merk en besturingssysteem? Moet de laptop veel werkgeheugen hebben of gebruik je hem slechts voor kleine taken? Bedenk wat precies jouw wensen zijn en maak hier een lijst van.

Test de laptop na aankoop

Zodra je een tweedehands laptop hebt gekocht, is het belangrijk om deze eerst goed te testen. Zo weet je zeker of alles goed werkt. Test eerst de accu met behulp van software van de fabrikant. Controleer ook of alle USB-poorten en de oplader goed werken en of er geen dode pixels in het scherm zitten. Check als laatste nog of de laptop alle specificaties heeft die stonden aangegeven bij aankoop.

Is er iets niet in orde? Ga dan terug naar de tweedehands winkel en retourneer de laptop of vraag om een korting.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.