Tips voor het verhuizen naar een nieuw kantoorpand

3 februari 2020 09:52

Tips voor het verhuizen naar een nieuw kantoorpand

Heb je onlangs een nieuw kantoorpand gevonden en staat er al korte termijn een verhuizing op het programma? Dan is het belangrijk om als organisatie een juist verhuisplan te hebben. Hierdoor kan de verhuizing soepel verlopen, waardoor het personeel de gelegenheid heeft om normaal door te kunnen werken. We geven in dit artikel een aantal tips die kunnen bijdragen aan een vlotte verhuizing naar je nieuwe pand.

Voorbereiding: maak een draaiboek

Bij een draaiboek kun je concrete afspraken maken wat betreft de verhuizing. Daarin kan alles tevens duidelijk gecommuniceerd worden naar het personeel toe. Hierdoor is het niet alleen voor het personeel overzichtelijk wat ze zelf moeten doen, maar ook hun collega’s. Daarnaast staan in het draaiboek altijd nog belangrijke zaken als:

  • Regelen van vervoer
  • Kantoorinrichting
  • Adreswijzigingen
  • Telefoon & internetverbinding

De verhuisdag(en)

Als de verhuisdag eenmaal is aangebroken is het belangrijk dat er zo gestructureerd mogelijk te werk wordt gegaan. Vooral bij grote bedrijven, waar de kans op het kwijtraken van spullen alleen maar groter is. Start daarom ook eerst met de belangrijkste documenten eerst. Vermeld daarnaast ook op de verhuisdozen duidelijk wat er in de doos zit. De verhuizing kun je als bedrijf zelf op je nemen, maar vaak wordt er gekozen om een bedrijfsverhuizer in te huren. Dan kunnen namelijk de huidige bedrijfsactiviteiten gecontinueerd worden, terwijl alle spullen worden verhuisd.

Maak de verhuizing gemakkelijker met een verhuishondje

Als de spullen eenmaal over zijn gebracht van het ene naar het andere pand is het fijn om de spullen in het pand vervolgens gemakkelijk te kunnen verplaatsen. Hiervoor hoef je niet ver te zoeken. Kies daarom ook voor een verhuishondje. Mocht je deze niet in je bezit hebben? Als je handig bent kun je deze ook zelf gemakkelijk in elkaar zetten met de juiste wielen. Moeten er voornamelijk kleine kastjes met verplaats worden dan is een verhuishondje met meubelwielen al voldoende. Gaat het om zwaardere meubelen dan is het beter om te kiezen voor zwaarlastwielen. Hierdoor kun je gemakkelijk meubelen van locatie A naar locatie B verplaatsen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.