Samen sterk voor logistiek in Rivierenland

8 april 2024 09:29

Samen sterk voor logistiek in Rivierenland

Logistics Valley Rivierenland verbindt logistieke bedrijven, overheden en onderwijs. Met inmiddels 75 partners bestaat het platform 1 juli al vijf jaar. Hoofdlijnen zijn uitvoeren van ondernemersgedreven projecten, het leggen van een regionaal bestuurlijk fundament voor logistiek, en onderlinge communicatie.

Partner-ondernemers proberen dit jaar samen een elektrische bakwagen uit, terwijl eind dit jaar een elektrische trekker wordt ingezet, beide met medewerking van partner TB-DAF. In overleg met overheden is er bovendien aandacht voor het inrichten van voldoende laadcapaciteit in de regio. Een vol elektriciteitsnet en de druk op gebruik van elektrisch materieel zorgen vooralsnog voor moeilijke investeringsbeslissingen voor ondernemers.

De logistieke sector in Rivierenland heeft steeds medewerkers nodig. Om de sector bekender te maken en het imago te verbeteren is er het internetplatform indelogistiekgelderland.nl. Daarbij is ook Logistic Valley Liemers-Achterhoek aangesloten, later dit jaar volgt de regio Nijmegen. Op die site staan alle partners met hun vacatures, beroepen in de logistiek en opleidingen. Via de social-media-kanalen wordt naar de site verwezen. Jaarlijks reist de Logistieke Roadshow langs middelbare scholen en basisscholen om zo de jeugd te interesseren in leuk werk in de logistiek.

Een nieuw project is het creëren van de mogelijkheid tot een leven lang ontwikkelen voor logistiek medewerkers. Daartoe gaat Logistics Valley het platform verder verbreden.

Verder is Logistics Valley Rivierenland actief bij ontwikkelingen in mobiliteit en infrastructuur in onze regio, zoals de MIRT A2 Deil-Vught, kansen voor containers over water, (bulk)havensoverleg tussen Tiel-Nijmegen-Arnhem en de goederen-vervoercorridor Oost met knooppunt Tiel.

Met maandelijkse nieuwsbrieven, Linked-in, website en op social media-kanalen zoeken we digitaal de verbinding en bieden we informatie over stakeholders en onze activiteiten. Al vele jaren zijn er in het Huis van de Logistiek op Medel logistieke cafés in samenwerking met gewaardeerde partners als VNO-NCW, OCT en Provincie Gelderland.

Verder uitbouwen van de partnergroep is een blijvende actie. Net als het activeren van logistieke partners tot daadwerkelijk deelnemen in projecten en initiatieven binnen het regionale logistieke ecosysteem. Wie meer wil weten of partnerschap zoekt kan mailen naar info@logisticsvalley-rivierenland.nl «

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.