Succesvol solliciteren bij een start up

3 november 2021 08:53

Succesvol solliciteren bij een start up

Ben je van plan om te gaan solliciteren bij een start-up? Lees deze tips door, pak er een voorbeeld cv bij en schrijf zo een onderscheidend cv voor een succesvolle sollicitatie.

WERKEN BIJ EEN START-UP

Aan de slag bij een start-up betekent werken bij een jong, ambitieus en innovatief bedrijf. Bij een start-up werken gepassioneerde mensen aan een innovatief idee dat wordt omgezet in een schaalbare dienst of product. Werken bij een start-up is hip en dus ontvangen dergelijke bedrijven vaak honderden reacties. Een cv maken waarop je potentiële werkgever in één oogopslag kan lezen hoe jouw ervaring en talent bijdragen aan het doel wat hij voor ogen heeft, is dé manier om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.

PRESENTEER JEZELF IN EEN PERSOONLIJK PROFIEL

In die stapel met honderden reacties heb je maar heel kort de tijd om de aandacht te trekken. Een goede manier om jouw sollicitatie eruit te laten springen is door een krachtig persoonlijk profiel toe te voegen. Deze elevator pitch is in feite de inleiding van de rest van je cv. Wat je wilt bereiken met dit korte tekstje is dat de lezer je beter leert kennen, hij een beeld krijgt van wie jij bent en hoe je te werk gaat. Leg de focus op je ervaring, wat jouw toegevoegde waarde is en wat voor ambities je hebt.

ZET DE JUISTE VAARDIGHEDEN OP JE CV

Sollicitanten moeten over bepaalde vaardigheden en eigenschappen beschikken om succesvol te kunnen zijn binnen een start-upteam. Ondernemend zijn en geloven in de visie van het bedrijf zijn twee essentiële kernwaarden van startende bedrijven. Daarnaast moet je goed kunnen omgaan met verschillende verantwoordelijkheden en flexibel zijn. Vaak zijn er niet veel mensen werkzaam bij een start-up en zul je uiteenlopende taken hebben die niet persé bij één functie horen. Start-ups zijn gericht op een snelle groei; goed om kunnen gaan met veranderingen en je makkelijk kunnen aanpassen moeten jou in het bloed zitten

Herken jij jezelf in deze vaardigheden en eigenschappen? Zet ze dan op je cv om te laten zien dat jij een geschikte kandidaat bent. Je kunt dit op meerdere manieren doen: in je persoonlijk profiel, de omschrijving van eerdere functies of bijvoorbeeld in een apart kopje ‘Vaardigheden en eigenschappen’.

LAAT ZIEN WIE JIJ BENT ALS MENS

Bij meer traditionele bedrijven wordt er voornamelijk gekeken of jouw profiel past bij de vacature. Wat je bij start-ups vaak ziet is dat ze juist geïnteresseerd zijn in de persoon achter dat profiel. Om een leuke en uitdagende werkomgeving te kunnen creëren, heb je mensen nodig die bij het bedrijf en bij elkaar passen. Jouw menselijke en persoonlijke kant is bijna net zo belangrijk als wat je op professioneel gebied hebt bereikt. Verwerk je persoonlijkheid in je cv door meer te vertellen over je hobby’s, je interesses en je passies naast je werk.

VOEG ’KLEUR’ TOE AAN JE CV

Start-ups willen een bepaalde energie overbrengen om hun product in de markt te zetten en branding is hierbij cruciaal. Precies dat kun jij ook doen met jouw sollicitatie. Creëer een stijl die zowel bij jou als persoon past maar ook bij het bedrijf waar je solliciteert. Solliciteren bij een advocatenkantoor kan prima met een simpel cv zonder kleur. Juist bij een start-up mag je flink opvallen. Een modern en hip design in combinatie met een of twee steunkleuren, zorgen voor een opvallend en onderscheidend cv.

ZO SOLLICITEER JE MET SUCCES

Een onvergetelijke indruk achterlaten bij een start-up doe je met een goede binnenkomer, door je persoonlijke kant te laten zien, de juiste vaardigheden te noemen en je cv kleur te geven.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.