Subsidieproject EnerPRO als innovatie-motor voor het mkb

20 oktober 2020 09:10

Subsidieproject EnerPRO als innovatie-motor voor het mkb

Al sinds 2018 biedt het INTERREG-project EnerPRO Nederlandse en Duitse mkb-bedrijven ondersteuning bij innovatieve energieproducten. Het doel van het EnerPRO-project is de grensoverschrijdende samenwerking tussen Nederlandse en Duitse mkb-bedrijven te bevorderen, om zodoende de ontwikkeling van energiebesparende, CO₂-arme technologische innovaties te realiseren. Hiermee biedt EnerPRO in veel opzichten een geweldige kans voor deelnemende bedrijven.

Het subsidieconcept

Mkb-bedrijven in de Duits-Nederlandse grensregio kunnen subsidie voor productinnovaties ontvangen op het gebied van o.a. gedecentraliseerde energieopwekking, energie-efficiëntie, fotovoltaïsche energie, brandstofcellen en energieopslag.

De subsidiemogelijkheden hiervoor zijn omvangrijk:

  • Conceptontwikkelingen worden gefinancierd met maximaal € 2.500,-;
  • Haalbaarheidsstudies kunnen maximaal € 8.000,- subsidie ontvangen;
  • Voor ontwikkelingsprojecten wordt zelfs een subsidiebedrag van maximaal € 60.000,- aangeboden.

https://www.youtube.com/watch?v=HKCACwjlnQY&feature=emb_logo

Naast Dr. Philipp Riegebauer, projectmanager bij EnerPRO, en Benedikt Müller en Tjardo Derksen, EnerPRO-regiocoördinatoren komt ook Marc Graaf (directeur van SynErgy Thermal Management GmbH) aan het woord. Het bedrijf kreeg ondersteuning van EnerPRO tijdens onderzoek naar de invloed van de nauwkeurigheid en de dynamiek van sensoren op de prestatie en efficiëntie van een warmtepomp in een elektrische auto.

Het kerngebied

Het kerngebied van EnerPRO omvat delen van de deelstaat Noordrijn-Westfalen en de provincies Gelderland, Flevoland, Oost-Brabant en Limburg. Mkb-bedrijven uit dit kerngebied kunnen projectvoorstellen indienen. De samenwerkingspartners kunnen uit het hele gebied afkomstig zijn dat INTERREG VA Duitsland-Nederland bestrijkt.

Neem snel contact op met één van de regio coördinatoren Liene Walk (walk@kiemt.nl) of Tjardo Derksen (derksen@kiemt.nl) en vraag naar de subsidiemogelijkheden.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.