elk® TransforMEER

3 april 2024 11:35

elk® TransforMEER

Wij zijn elk®. We willen de transitie naar duurzame, vitale wijken versnellen door op sociaal en technisch vlak te innoveren. En dat is hard nodig. Want de huidige woningmarkt en de grote uitdagingen op dat gebied vragen om vernieuwende concepten. Er is een groot tekort aan woningen, materialen worden schaarser en duurder en er is weinig ruimte om nieuwe woningen te (blijven) bouwen. Maar geen ruimte betekent niet dat we niet kunnen bouwen. Of dat we op onze handen kunnen gaan zitten. Het is belangrijk om te kijken naar wat wél kan.

En er kan nog heel veel, bijvoorbeeld in bestaande wijken. Die vormen bij uitstek een ongekend potentieel; de mogelijkheden liggen voor het oprapen. Maar om die mogelijkheden te verzilveren, is een frisse blik nodig. En een overkoepelende strategie en samenwerking tussen verschillende partijen, zoals bewoners, gemeente en corporatie. elk® doet het. Met ons innovatieve en circulaire TransforMEER-concept.

De bestaande wijk vormt het canvas, waarop we woningen toevoegen of transformeren. We breiden in, toppen op en bouwen om. Grote eengezinswoningen? Die toveren we om naar drie kleinere woonruimtes. Op lege plekken verrijst nieuwbouw. En ook bestaande flats worden zo aangepast dat ze ruimte bieden aan meer bewoners, bijvoorbeeld door het toevoegen van een extra woonlaag. Zo kunnen we tot wel 50% extra woonruimte creëren binnen bestaande wijken. Dat doen we natuurlijk niet zomaar. We kijken goed naar wat de wijk nodig heeft en we betrekken de bewoners actief bij de transformatie van hun wijk. Door de woningen op hun wensen af te stemmen, zorgen we voor doorstroom en kunnen bewoners in hun eigen wijk blijven wonen. Starters krijgen de kans op een eigen woning, terwijl ouderen naar een woning doorstromen die beter bij hun situatie past.

Door TransforMEER te combineren met onderhoud en verduurzaming van bestaande woningen, ontstaat een duurzame en toekomstbestendige wijk. Met TransforMEER zorgen we voor ‘geen gedoe’. Geen gedoe voor bewoners en geen gedoe voor onze opdrachtgevers: de woningcorporaties. We leveren namelijk een oplossing voor de vier grote uitdagingen waarmee zij kampen: beschikbaarheid, betaalbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid.

De elk® kubus

De elk® kubus vormt de basis van TransforMEER. Een betaalbare, duurzame prefab-module die het technische hart van een woning vormt. Toilet, keuken, badkamer en technische ruimte; ze zitten allemaal in onze kubus. Met de elk® kubus als basis kunnen we alle kanten op. Hij is toepasbaar in verschillende plattegronden en ook de uitstraling is naar wens aan te passen. De kubus kan gestapeld worden. De wanden en muren bouwen we er als een bouwpakket omheen. Prefab, dus snel, goedkoop en betrouwbaar. En ook nog circulair. Minder overlast, kortere bouwtijd en maximaal resultaat.

Ben je benieuwd naar TransforMEER? We vertellen je er graag meer over en bekijken graag samen de mogelijkheden voor jouw wijk! Check onze site voor meer info en contactgegevens. «

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.