Samenwerken aan een inclusieve arbeidsmarkt

13 december 2023 11:07

Samenwerken aan een inclusieve arbeidsmarkt

In het WerkgeversServicepunt Midden-Gelderland werken we vanuit UWV met een gedreven team van adviseurs aan het duurzaam plaatsen van mensen voor wie een baan niet zo vanzelfsprekend is.

In onze arbeidsmarktregio merken we dat steeds meer werkgevers meedoen en zich inzetten als ambassadeur voor inclusief werkgeverschap. Niet alleen de grote organisaties met een afdeling inclusie en diversiteit, maar ook de MKB’er op de hoek. Een hele positieve ontwikkeling! De succesverhalen uit de praktijk laten zien dat het aannemen van medewerkers met een afstand tot werk van grote toegevoegde waarde binnen een organisatie kan zijn. Zij zijn vaak als lokale krachten de meest gemotiveerde en loyale medewerkers en dat werkt door in een team. Door anders te durven kijken naar mogelijkheden, door samen nieuwe kansen te benutten en in te zetten maken we matching-successen mogelijk.

Om deze successen vervolgens zo duurzaam mogelijk te maken, doen we er alles aan om werkgevers te inspireren en te informeren over de noodzaak van het binden en boeien van hun personeel. Dit is cruciaal in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt en cruciaal voor de werknemer zodat hij of zij zich volledig gewaardeerd en van belang voelt binnen een organisatie. Daarom organiseren we verschillende events en gaan we met werkgevers in gesprek, om zo werkgevers inzichten te bieden in hoe hun personeel te boeien en binden en handvatten te geven om hier direct mee aan de slag te gaan.

Onze adviseurs zetten deze sociale opdracht om in maatwerk: welke wensen heeft een werkgever en welke arbeidskansen kunnen we daarvoor creëren? We adviseren welke instrumenten, regelingen en subsidies daar het beste bij passen. Voor ons is het uitgangspunt de mogelijkheden en talenten van de werkzoekenden, en in mindere mate iemands beperking. Uiteindelijk floreren we allemaal het beste op een plek waar ons talent gezien en gewaardeerd wordt.

Wilt u meer weten over inclusief werkgeverschap en hoe wij u hierin kunnen ondersteunen? Onze adviseurs staan voor u klaar. «

Annuska Sip
Manager UWV Werkgeversdienstverlening &
Manager WerkgeversServicepunt Midden-Gelderland

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.