ROBIN365 springt MKB-ers te hulp met voordelig alternatief voor dure cloud oplossingen

14 augustus 2023 15:38

ROBIN365 springt MKB-ers te hulp met voordelig alternatief voor dure cloud oplossingen

Veel MKB-ers hebben de licentiekosten van de Big-Tech bedrijven de afgelopen jaren enorm zien stijgen. € 18,60 per medewerker per maand is een normaal tarief geworden. “Terwijl de meesten alleen maar een mailbox, Word en Excel gebruiken en al die nieuwe, extra functies van die dure pakketten niet benutten”, vertelt Michael Gulickx, het brein achter ROBIN365. Hij ontwikkelde een unieke oplossing waarmee bedrijven tot wel 70% kunnen besparen op hun cloud en ICT-kosten.

Hoe werkt ROBIN365?

“We werken met Synology en Open Source Software”, legt Michael uit. “Simpel gezegd: we verhuren virtuele machines in ons datacenter als Private Cloud voor onze klanten. Dat is een volledig geïsoleerd stukje cloud, alleen bestemd voor die ene klant. Onze cloud is soeverein en staat volledig in Nederland. Ook alle back-ups blijven in Nederland. “

Wat maakt de ROBIN365 dienstverlening zo aantrekkelijk?

“Wij onderscheiden ons van andere ICT-bedrijven door twee diensten met elkaar te combineren in één abonnement”, zegt Michael. “Naast het verhuren van ruimte in ons datacenter (de virtuele Private Cloud) bieden wij ook volledige support bij het beheren van de computers en laptops in het bedrijf. Organisaties krijgen daarmee één partner voor alle ICT gerelateerde zaken: hosting, domein, cloud en ondersteuning op gebied van hard- en software. Dit hebben we allemaal gecombineerd in het ROBIN365-abonnement.”

Voor welke bedrijven is ROBIN365 geschikt?

Het doel van ROBIN365 is om de cloud weer betaalbaar en toegankelijk te maken voor MKB-bedrijven die tussen de 5 en de 35 medewerkers in dienst hebben. Michael: “We richten ons op bedrijven in de dienstverlenende sectoren, waar 80% van de mensen met een computer werkt. Met een ROBIN365 abonnement hebben zij geen omkijken meer naar de technische aspecten die op de achtergrond spelen. Wij onderhouden de cloud voor hen en regelen op afstand het beheer van computers en laptops. En door onze slimme endpoint protection zijn die apparaten altijd veilig. Ook bij ingewikkelde technische vraagstukken staan wij klaar om te helpen.”

Waarom de naam ROBIN365?

“In de films is Robin is de assistent van superheld Batman. Wij zien kleine ondernemers als superhelden van onze economie. Maar zelfs superhelden hebben af en toe een helpende hand nodig, vooral op het gebied van ICT en cloudoplossingen. En dat is precies waar onze Robins bij kunnen helpen.

Ik realiseer me dat het voor sommige ondernemers best spannend is om afscheid te nemen van de Big-Tech oplossingen die Google, Microsoft of AWS bieden. Maar met ROBIN365 als sidekick op cybergebied, heb je een uitstekende gids in de complexe wereld van de technologie. En bespaar je ook nog eens behoorlijk veel op de kosten.”

Kijk op www.robin365.nl voor nog veel meer informatie over deze unieke dienstverlening.

Auteur: Dianne Huijskens

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.