Recycleweek: Geef elektronische apparaten een tweede kans!

11 oktober 2023 09:53

Recycleweek: Geef elektronische apparaten een tweede kans!

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om duurzamer te opereren en je ecologische voetafdruk te verkleinen. Een geweldige kans om hieraan bij te dragen is de jaarlijkse recycleweek in oktober. Hierbij ligt de focus op het recyclen van elektronische apparaten, ook wel ‘e-waste’ genoemd.

Recycleweek: E-Waste onder de Loep

Elk jaar wordt er wereldwijd een gigantische hoeveelheid elektronisch afval gegenereerd. Oude smartphones, laptops, tablets, en andere elektronische apparaten belanden vaak op de vuilnisbelt of worden op een niet-duurzame manier verwerkt. Dit heeft verwoestende gevolgen voor het milieu en onze gezondheid, aangezien e-waste vaak gevaarlijke chemicaliën bevat.

De recycleweek is een bewustmakingscampagne die bedoeld is om mensen en vooral ook bedrijven aan te moedigen anders om te gaan met oude elektronica. Als ondernemer kun je dus een cruciale rol spelen en je oude electronica weggeven, verkopen, repareren, (laten) refurbishen of recyclen. Zo zal er uiteindelijk minder e-waste ontstaan.

Refurbished koffiemachines: Een Duurzame Optie

Een interessante (maar nog vrij onbekende) manier waarop je kunt bijdragen aan de recycleweek, is door je oude koffiemachine een tweede leven te geven, in plaats van deze koffiemachine bij het grof vuil te zetten. En als je koffiemachine echt niet meer gerepareerd kan worden, dan zou je ook een refurbished koffiemachine kunnen overwegen in plaats van een nieuwe te kopen.

Tegenwoordig worden veel koffiemachines steeds robuuster gemaakt, waardoor ze een langere levenscyclus hebben. Blijkt dat het refurbishen niet meer mogelijk is, omdat de automaat echt het einde van de levenscyclus heeft bereikt, dan kun je de automaat aanbieden voor recycling. De automaat bevat nog veel waardevolle onderdelen die een andere bestemming kunnen krijgen. Via Wecycle van stichting Open kun je als bedrijf je elektronische spullen aanbieden.

Voordelen van een refurbished koffiemachine

  • Kostenbesparing: een refurbished koffiemachine is vaak aanzienlijk goedkoper dan het aanschaffen van een nieuwe. Dit kan je bedrijfsbudget aanzienlijk ontlasten.
  • Financieringsmogelijkheden: Net als bij nieuwe koffiemachines, kun je in plaats van kopen ook een refurbished koffiemachine huren of leasen.
  • Milieuvriendelijk: Door gebruik te maken van refurbished koffiemachines, verminder je de vraag naar nieuwe productie, wat op zijn beurt de hoeveelheid afval en de ecologische impact vermindert.
  • 100% garantie: Refurbished koffiemachines worden grondig gereviseerd en getest, zodat ze weer als nieuw functioneren. Je krijgt dus hoogwaardige prestaties zonder de kosten van een gloednieuw apparaat, maar wel 100% garantie.
terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.