Portaal van Vlaanderen opent expositie Nieuwe Sluis

26 april 2018 16:06

Portaal van Vlaanderen opent expositie Nieuwe Sluis

Op donderdag 3 mei is in Het Portaal van Vlaanderen, hét maritiem informatiecentrum in de Kanaalzone, de officiële opening van de expositie Nieuwe Sluis Terneuzen. Door de aanleg van de Nieuwe Sluis wordt de haven van Gent bereikbaar voor de grootste zeeschepen en wordt een belangrijk capaciteitsknelpunt voor de binnenvaart opgelost.

Mede door de komst van de Nieuwe Sluis zal het Portaal verder uitgroeien als toeristische trekpleister. Het Portaal van Vlaanderen organiseert al ruim 25 jaar rondvaarten over het Kanaal Gent-Terneuzen, maritieme fiets- en wandelroutes, rondleidingen over het sluizencomplex en allerlei attracties en evenementen. De bouw van de Nieuwe Sluis is daar als ‘superattractie’ aan toegevoegd. De Nieuwe Sluis is dan ook het grootste bouwproject in Zeeuws-Vlaanderen sinds de Westerscheldetunnel.

www.portaalvanvlaanderen.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.