Planten zorgen voor een zuivere lucht en meer creativiteit

18 juni 2021 10:58

Planten zorgen voor een zuivere lucht en meer creativiteit

Als ondernemer luister je goed naar de opmerkingen van je medewerkers, je P&O-afdeling en je arbodienst. Een goede werkplek moet niet alleen veilig zijn maar ook gezond werken moet voldoende aandacht krijgen. Veel kantoorpanden zijn slecht geventileerd. Mensen kunnen dan last krijgen van droge ogen, geïrriteerde luchtwegen waardoor je het arbeidsverzuim ziet toenemen. Tijd om tot actie over te gaan. Zeker in een moderne kantooromgeving met airconditioning en ramen die niet open kunnen, is het binnenklimaat van cruciaal belang. Met planten in een kantoorruimte kun je veel klachten verminderen en ook voorkomen. Planten zijn goed in staat om je binnenklimaat te zuiveren en te zorgen voor een frissere atmosfeer. En in een frisse atmosfeer is het prettiger werken wat goed is voor de creativiteit.

Hoe zuiveren planten de lucht op kantoor?

Planten zijn levende wezens die net als wij lucht tot zich nemen en lucht afgeven. Planten halen CO2 uit de lucht en geven zuurstof af. Wij nemen zuurstof op en ademen CO2 uit. Planten en mensen in één ruimte geeft dus een mooie kringloop. Kantoorplanten doen echter nog meer. In de lucht, zeker in gerecyclede lucht, zitten ook stofdeeltjes en verontreinigingen. Veel kantoorplanten zijn in staat om deze verontreinigingen ook uit de luchtcirculatie te halen. Daardoor hebben ze een zuiverend effect op je binnenklimaat en je medewerkers zullen hier al snel baat bij hebben. Het zuiveren van de lucht is niet de enige reden om kantoorplanten aan te schaffen. Ze zorgen ook voor een gezellige en natuurlijke sfeer, waarbij veel mensen zich op hun gemak voelen. Dat kan heel bewust, maar vaak is het ook een onbewust proces. Diverse onderzoeken, uitgevoerd door onder meer de Landbouwuniversiteit van Wageningen, hebben aangetoond dat de aanwezigheid van planten zeer positief werkt op het concentratievermogen en onnodige werkstress kan voorkomen.

Hoe een kantoor met kantoorplanten inrichten?

Planten bij je thuis zullen meestal in potgrond zitten. Regelmatig zal je deze grond moeten vervangen en ook regelmatig van water voorzien. De meeste kantoorplanten worden op een andere manier gekweekt en aangeleverd. Zo kun je kantoorplanten nemen die in hydrocultuur zijn gekweekt. Hydrocultuur planten hebben zogenaamde waterwortels en moeten dus altijd een laagje water hebben om zich te kunnen handhaven. Daarnaast zijn kantoorplanten op seramis-korrels ook erg populair. Seramiskorrels houden veel water vast, waardoor regelmatig bewateren minder urgent is. Als je een grote kantoortuin hebt, is het verstandig om kantoorplanten te gebruiken om de ruimte enigszins te breken. Dan profiteer je van een mooi bijkomend effect van planten op kantoor: ze dempen geluid en dat komt het concentratievermogen van je medewerkers zeker ten goede.

Bestel je kantoorplanten online

Als je ervan overtuigd bent dat kantoorplanten op je bedrijf thuishoren, dan wil je deze waarschijnlijk zo eenvoudig mogelijk in huis krijgen. Dus zonder op pad te hoeven gaan. Gelukkig kun je veel planten online bestellen. Zij zorgen voor het vervoer van je kantoorplanten en geven duidelijke tips met betrekking tot onderhoud. Daarnaast kunnen ze je ook goed adviseren. Vanuit hun ervaring weten we welke planten het best geschikt zijn voor het zuiveren van lucht en kunnen ze je helpen bij het indelen van je kantoorruimte.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.