Particulier beleggen in vastgoed

24 februari 2023 14:13

Particulier beleggen in vastgoed

Als ervaren belegger ben je waarschijnlijk al bekend met verschillende beleggingsmogelijkheden. Denk aan aandelen, obligaties en beleggingsfondsen. Maar heb je ooit overwogen om te beleggen in vastgoed? Vastgoedbeleggingen kunnen een uitstekende aanvulling zijn op jouw bestaande beleggingsportefeuille en bieden een aantal voordelen ten opzichte van andere beleggingsvormen. Wij nemen je hierin mee.

De voordelen van beleggen in vastgoed

Een van de belangrijkste voordelen van vastgoedbeleggingen is de diversificatie die het biedt. Door te beleggen in vastgoed voeg je een fysieke activa toe aan jouw portefeuille. Dit kan helpen om risico te spreiden en het risico van een enkele belegging te verminderen. Bovendien hebben vastgoedbeleggingen vaak weinig correlatie met andere beleggingscategorieën, waardoor het een effectieve manier kan zijn om jouw portefeuille te diversifiëren.

Een ander voordeel van vastgoedbeleggingen is de potentiële opbrengst. In sommige gevallen kunnen vastgoedbeleggingen een hoog rendement opleveren, vooral als je vastgoed aankoopt in een buurt die in opkomst is of als je een woning renoveert en daarna voor een hogere prijs verkoopt. Bovendien bieden vastgoedbeleggingen een passieve bron van inkomsten wanneer je de woning gaat verhuren. 

Op zoek naar een vastgoedfonds?

Wil je particulier beleggen in vastgoed? Dan zijn er diverse vastgoedbeleggingsfondsen waarin je kunt beleggen. Zo biedt Heeneman & Partners beleggingen aan in supermarktvastgoed, maatschappelijk vastgoed en bijzonder (Amsterdams) vastgoed voor particuliere beleggers. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.