Ontwikkel en verbeter je juridische kennis en vaardigheden

4 oktober 2022 09:18

Ontwikkel en verbeter je juridische kennis en vaardigheden

Een ervaren of startend juridisch professional? Dan is het belangrijk dat je regelmatig je juridische kennis en vaardigheden binnen jouw vakgebied opfrist en traint. Deze nieuwe informatie kun je direct toepassen in de praktijk. Wet- en regelgeving veranderen continu. Door een cursus of training te volgen, kan jij het beste je werk uitvoeren en ben je op de hoogte van alle actualiteiten binnen je vakgebied.

Hoe ziet een cursus eruit en wat kan je verwachten?

Tijdens een juridische cursus kom in je in aanraking met vakgenoten, experts uit het werkveld en kundige docenten met jarenlange relevante werkervaring. Als je de basis van een bepaald rechtsgebied of een bepaald onderwerp onder de knie wilt krijgen, dan is bijvoorbeeld een basiscursus een goede start. Al een tijdje werkzaam als jurist, advocaat, secretaresse of assistent? Dan zijn een actualiteitencursus of verdiepingscursus wat je zoekt. De cursus bestaat niet uit een hele dag les. Nee, het is een interactieve dag waarbij casussen uit de praktijk gecombineerd worden met discussies, en toelichting van de docent. Een hands-on mentaliteit, zodat je na het voltooien van de cursus het geleerde kunt toepassen in de praktijk.

Locaties door heel Nederland

De juridische cursussen worden op verschillende plekken gegeven. Denk aan een vergaderruimte van een hotel, de rechtbank of andere inspirerende omgeving. De locatie zijn doorgaans goed bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer, zodat iedereen kan deelnemen.

Ontvang PO-punten voor je deelname

OSR juridische opleidingen biedt diverse juridische cursussen aan op diverse niveaus. Inschrijven doe je eenvoudig via de website. Nadat je een cursus hebt voltooid, ontvang je het aantal beschreven PO-punten. In de NOvA (Nederlandse Orde van Advocaten) staat beschreven hoeveel PO-punten je jaarlijks moet behalen om je werk te mogen uitvoeren als professional. Voor advocaten is het aantal PO-punten minimaal 20 per jaar.

Cursussen verzorgd door de beste professionals uit het werkveld

Om ervoor te zorgen dat je bijvoorbeeld een cursus omgevingsrecht succesvol afrond, staat er een gerenommeerd expert klaar om je te helpen. Deze docent heeft zelf gewerkt in jouw vakgebied of is nog steeds werkzaam als professional in de praktijk, wetenschap of rechterlijke macht. Want ook aan je vaardigheden wordt gewerkt. Denk aan sterkte discussies voeren, helder schrijven voor juristen, efficiënter werken en omgaan met weerstand in de juridische praktijk. Alles om jou te laten groeien en ontwikkelen als juridisch professional.

Maak kennis met het uitgebreide aanbod

Het aanbod juridische cursussen is enorm breed en gevarieerd. Van een basiscursus sociaal zekerheidsrecht tot aan een verdiepingscursus privacy in de personenschade. Voor veel verschillende vakgebieden zijn er voldoende cursussen te volgen. En zijn er ook diverse algemene trainingen te volgen waar ieder juridisch professional baat bij heeft.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.