Online informatiesessie opleiding Regisseren zonder macht in het sociaal domein

22 maart 2022 15:40

Online informatiesessie opleiding Regisseren zonder macht in het sociaal domein

Organiseren van samenwerking en regie in het sociaal domein

Overheden moeten hun verantwoordelijkheid in toenemende mate delen met andere organisaties, andere bestuurders en met burgers. Dat geldt zeker in het brede sociaal domein. Waar het traditionele bestuur meer top-down georganiseerd kon worden, is de huidige governance veel meer een proces van samenwerking: op meerdere niveaus binnen de organisatie en met meerdere betrokkenen (multi-level en multi-actor). Naarmate taken en opdrachten complexer zijn, wordt het moeilijker integraal beleid te ontwikkelen en uit te voeren. Er zijn immers meerdere organisaties/professionals betrokken, allen met hun eigen expertise, discipline en professionele belang. Verschillen in expertise én verschillen in belangen moeten dus overbrugd worden. De vraag is: hoe houd je grip op zo’n situatie of anders geformuleerd: hoe voer je in dergelijke situaties regie zonder formele macht? Een vraag die zowel voor de betrokken publieke als private partijen van groot belang is.

Voor wie is deze opleiding?

De opleiding is ontwikkeld voor leidinggevenden en beleidsmakers die bij hun taakuitoefening te maken hebben met veranderende regievoering en samenwerking en die willen beschikken over het vermogen om verschillen in expertise en belangen tussen betrokken partijen te overbruggen. Thematisch ligt de focus op het sociaal domein in brede zin, dus dan gaat het zowel over beleidsvelden als zorg, welzijn, en participatie, maar ook over integrale veiligheid en huisvesting. Het is een zeer bruikbare opleiding, zowel voor leidinggevenden als voor deelnemers in multidisciplinaire projecten binnen overheden en bij bedrijven. De opleiding richt zich op professionals met meerdere jaren werkervaring, met een academische opleiding of met een HBO+ of academisch werkniveau. Organisaties en professionals die aan het begin staan van multidisciplinaire projecten kunnen deze opleiding zeer goed gebruiken om het vermogen van hun medewerkers om effectief samen te werken te vergroten.

Online informatiesessie

Op maandag 9 mei 2022 van 16.00 tot 17.00 uur organiseren we een online informatiesessie, waarin docenten Duco Bannink en Hans Bosselaar meer vertellen over de inhoud van de opleiding en uiteraard antwoord geven op je vragen. Wil jij deelnemen? Meld je aan voor de kosteloze informatiesessie.

Klink hier voor meer informatie

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.