5 ultieme kantoortips voor de beter presterende werknemers

21 februari 2020 09:13

5 ultieme kantoortips voor de beter presterende werknemers

Wist je dat we van een werkdag slechts een paar uur echt geconcentreerd aan het werk zijn? De afgelopen jaren is het concentratieniveau alleen maar verder gedaald. We zijn al vrij snel afgeleid door social media of onze smartphone. Helaas zien we dit ook op ons werk. Als werkgever wil je natuurlijk graag dat je werknemers beter gaan presteren. Je wilt graag dat ze zich nog beter gaan inzetten op de zaak en meer declarabele uren gaan maken. Wij hebben daarom de 5 ultieme kantoortips verzameld. Met deze tips kan je nog meer uit je werknemers halen en zorg je voor een betere sfeer op kantoor.

Zorg voor kantoorgroen

Planten op kantoor kunnen zorgen voor een inspirerende kantooromgeving. Het is bewezen dat door kantoorgroen werknemers minder gestrest zijn en zich minder vaak ziekmelden. Bovenal zal de productiviteit omhooggaan. Dit is wat je natuurlijk graag als werkgever wilt bereiken. Werknemers zitten niet graag van 9 tot 5 opgesloten in een stoffig kantoor. Met wat groen zorg je voor leven in de brouwerij. Het toevoegen van planten aan een kantoor zou een groot effect hebben op de prestatie van de werknemers. Daarbij levert het ook nog eens gezondheidsvoordelen op. Kortom zorg voor kantoorgroen!

Regel bureaustoelen per werknemer

Het is belangrijk dat je werknemers ergonomisch kunnen werken. Als ze niet goed op hun stoel zitten, dan kan dit zorgen voor rugklachten of andere gezondheidsklachten. Je bent als werkgever verplicht om een ergonomische werkplek te creëren. Zorg daarom niet voor algemene bureaustoelen, maar een goede bureaustoel per werknemer. Elke werknemer is weer anders qua lichaamsbouw, lengte, gewicht etc. Dit maakt een groot verschil qua zitbehoefte. Zorg er daarom voor dat er voor elke werknemer een passende stoel is.

Zorg voor een stabiel netwerk

Er is niets vervelender dan een traag wifi netwerk. Helemaal als een groot deel van de werkzaamheden plaatsvindt op de computer. Zorg er daarom als werkgever voor dat je een stabiel netwerk aanlegt. Check ook of alle werknemers wel goed bereik hebben en niet alleen de werknemers die dichtbij de router zitten. Met de beste wifi versterker kan je eventueel het netwerk versterken. Zo kan ook je buurman aan de overkant het internet bereiken en z’n werk uitvoeren. Een stabiel netwerk kan absoluut de productie verhogen vooral als dit er nog niet was.

Bouw een fitnessruimte op kantoor

Vooral als je medewerkers vrij weinig beweging krijgen kan dit ten kosten gaan van de gezondheid. Weinig bewegen kan zelfs zorgen voor extra stress en depressiviteit. Het is daarom van belang om een ruimte te creëren waarin je medewerkers zich even in het zweet kunnen werken. Bouw eventueel een speciale werkplek waar ze kunnen fitnessen. Een paar machines en wat motivatie van collega’s kan voldoende zijn om je personeel in beweging te krijgen. Je zal merken dat het aantal ziekmeldingen hierdoor afneemt.

Zorg voor een brainstorm ruimte

Steeds meer bedrijven creëren een inspiratieruimte. Deze is ingericht met planten en inspirerende items. Dit is een plek waar de medewerkers samen kunnen komen om te ontspannen en te brainstormen over hun volgende project. Je zal merken dat hier de beste ideeën ontstaan.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.