Mobiliteit grote kostenpost

17 juli 2017 16:27

Mobiliteit grote kostenpost

LeaseMatch is een onafhankelijk adviesbureau op het gebied van wagenparkbeheer en leasing, met meer dan 25 jaar ervaring in de branche. Na een periode van ruim vijftien jaar, o.a. vanuit directiefuncties, te hebben gewerkt bij een aantal leasemaatschappijen, heb ik tien jaar geleden het plan opgepakt om ‘figuurlijk’ op de stoel van de klant te gaan zitten en op een persoonlijke en nuchtere manier de markt te adviseren met betrekking tot wagenparkbeheer, leasing en mobiliteit.

Dit geldt niet alleen voor de grotere bedrijven, maar ook voor het kleine mkb of zzp’er. Het doel is hierbij kennis en ervaring te delen met de markt. Wagenparkbeheer is veelomvattend en bij iedere partij, zowel klein als groot, is er sprake van maatwerk. In het gehele proces is niet alleen het oog gericht op de werkgever, maar ook aan de tevredenheid van de berijder wordt een groot belang gehecht.

De basisuitgangspunten zijn feitelijk eenvoudig, zoals kostenbesparing (TCO), meer dan goede contractvoorwaarden/bijzondere bepalingen, geen verrassingen gedurende de looptijd en flexibiliteit. Andere vraagstukken kunnen o.a. zijn mobiliteitsbudgetten, faciliteren privatelease, MVO. Daarnaast is natuurlijk een goede dienstverlening van groot belang die passend is bij het beleid en de cultuur van de opdrachtgever.

Omdat er sprake is van een samenwerking op lange termijn, moet er sprake zijn van een goede match tussen klant, leasemaatschappij en dealer. Mobiliteit is een grote kostenpost voor iedereen. Door overheidsmaatregelen, eisen van afnemers en de continue veranderende markt is het verstandig om periodiek een quickscan uit te voeren om altijd aansluiting te behouden bij wensen, eisen en bedrijfsdoelstellingen, waarbij de klant de teugels altijd in eigen handen houdt. «

Chris Eringfeld

LeaseMatch

www.leasematch.com

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.