Leuke momenten voor een personeelspresentje

19 december 2023 12:56

Leuke momenten voor een personeelspresentje

Je wilt als ondernemer natuurlijk graag tonen dat je blij bent met de medewerkers. Dat doe je bijvoorbeeld door ze zo nu en dan een presentje te geven. Dan is het natuurlijk het slimst om dit te doen op de juiste momenten. Maar wat zijn dan die goede momenten? De kerstpakketten kennen we natuurlijk allemaal wel. Dat neemt niet weg dat er ook op andere momenten in het jaar leuke cadeautjes te geven zijn. We gaan die momenten eens doornemen in dit artikel, zodat je daar als ondernemer je voordeel mee kan doen.

Een geschenk met Pasen

De paasdagen worden in Nederland net zo hard gevierd als de kerstdagen. Waarom hebben we dan wel cadeaus voor kerst, maar niet voor Pasen? Daar kan jij als ondernemer verandering in brengen door een paaspresentje voor het personeel te kopen. Het is leuk om bijvoorbeeld een chocolade-ei aan te bieden. Al zijn er ook talloze andere opties. Dit kan je bijvoorbeeld eens bekijken bij de specialist. Het paascadeau wordt namelijk langzaam maar zeker ook meer gebruikelijk. Alle reden om daar dus zelf ook eens mee aan de slag te gaan. Dit zal veel goodwill kweken bij de medewerkers.

Een cadeau voor de verjaardag

Een presentje voor het personeel kan natuurlijk een gezamenlijk moment zijn, maar je kan ook ervoor kiezen om iedere medewerker afzonderlijk iets te geven. Dat doe je dan bijvoorbeeld wanneer ze jarig zijn. Dit kan wel hetzelfde soort cadeau voor elke medewerker zijn, alleen geef je ze dan op een specifiek moment per medewerker. Het is goed om eens te bekijken welke mogelijkheden je allemaal hebt en hoe je kan zorgen dat dit relevant blijft om te doen. Je kan er zeker van zijn dat je er het nodige mee kan bereiken door het zo aan te pakken.

Verjaardag van het bedrijf

Je kan het ook omdraaien. Het is niet alleen zo dat de medewerkers jaarlijks weer ouder zijn geworden. Dat geldt natuurlijk ook voor de onderneming zelf. Dit is juist ook een goed moment voor een cadeau voor het personeel. Wanneer je jubileert, dan is dat natuurlijk ook gewoon reden voor een feestje. Zeker wanneer het bedrijf al wat langer bestaat. Het is dan ook niet meer dan logisch dat je de mensen die daar een belangrijke rol in hebben gespeeld hier ook voor bedankt. Dat doe je bijvoorbeeld door een presentje te bieden op deze specifieke dag.

Aan de hand van prestaties

Het is tot slot ook een idee om de presentjes te koppelen aan prestaties. Het is altijd leuk om een soort bonus uit te keren wanneer een mijlpaal bereikt wordt. Of wanneer een belangrijk doel voor de onderneming eindelijk behaald is. Dat motiveert de medewerkers ook om ervoor te gaan. Zeker ook omdat er een persoonlijk voordeel uit te halen is. Het is daarbij dan wel van belang dat het presentje ook in verhouding staat tot de prestatie die ervoor geleverd is. Daardoor heb je echter wel weer veel verschillende mogelijkheden om uit te kiezen als werkgever.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.