Keuken op kantoor inrichten: 4 tips

20 januari 2022 09:13

Keuken op kantoor inrichten: 4 tips

Hoewel thuiswerken steeds meer een blijvertje lijkt te worden, betekent dat niet dat geen enkel bedrijf in de toekomst meer vanuit een eigen kantoor aan de slag gaat. Het is misschien weer even wennen om weer naar werk te moeten zodra de pandemie voorbij is. 

De kans is groot dat je bedrijfspand of kantoor een update kan gebruiken nadat er een aantal jaar niet tot amper gewerkt is. In dit artikel lees je enkele tips voor het (opnieuw) inrichten van de keuken op kantoor.

1. Scoor de benodige keukenmachines en -apparatuur

Als er iets is wat we hebben geleerd van de pandemie dan is het wel dat onze gezondheid van groot belang is. Ook op de werkvloer kun je je steentje bijdragen aan gezond werken en leven. Je keuken kun je op basis daarvan inrichten. Zo is het aan te raden om te gaan voor een aantal nieuwe keukenmachines en -apparatuur, zoals een blender, sapjesmaker en eventueel zelfs een slow juicer. Dit zijn keukenmachines die niet meer mogen missen in een moderne kantoorkeuken. De beste keukenmachine vind je gewoon online.

2. Nieuwe thee- en koffieapparaten in kantoorkeuken

Natuurlijk is een goede keukenmachine interessant, maar wat ook zeker niet mag missen is een hoekje met een koffiemachine en een waterkoker. Wat we steeds vaker zien op kantoren en werkplekken is een zogeheten Quooker. Dat is een kraan waaruit kokend water komt zodat je binnen enkele seconden je kopje thee klaar hebt. Ideaal voor op de werkvloer, omdat het maken van thee zo lekker snel gaat en het werk snel vervolgd kan worden. Wat betreft koffie: echte koffiedrinkers houden van goede koffie. Vraag eens aan je medewerkers of werknemers wat zij de beste optie voor koffie op kantoor vinden.

3. Keuken in U-vorm laten maken

Heb je de nodige apparaten voor elkaar? Kijk dan ook eens naar de basis van de keuken. Veel kantoren beschikken over slechts een kleine keuken of een ruimte waarin een keuken onhandig gebouwd is. Wanneer je over de ruimte beschikt, is het aan te raden om voor een keuken in U-vorm te gaan. Op die manier haal je het beste uit een oppervlakte en benut je optimaal de mogelijkheid om van de keuken gebruik te maken. Dat is vooral op een kantoor met meerdere mensen ideaal. Ook zorg je met deze vorm ervoor dat mensen met elkaar in contact zijn (en blijven) in de keuken. Dat maakt van de keuken een centrale ontmoetingsplaats op kantoor.

4. Maak van de keuken een gezellige plek

Heb je de beste keukenmachine gevonden, een goede koffie- en theehoek gemaakt én een passende vorm uitgekozen voor de keuken? Dan heb je de praktische basis in ieder geval goed voor elkaar. Tot slot mag je er uiteraard ook voor zorgen dat de keuken op kantoor een beetje gezellig is. Zorg daarom voor een likje verf op de muur (een lichte pastelkleur of juist een donkere kleur doet het altijd goed), hang wat mooie schilderijen of ander soort kunst aan de muur en koop een paar groene kantoorplanten om het geheel af te maken. Kies voor planten die net iets meer zuurstof verversen dan andere planten en je hebt ook nog eens je eigen luchtververser op kantoor staan. Ideaal!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.