Jij raakt, wij raken, we worden geraakt

29 maart 2018 11:05

Jij raakt, wij raken, we worden geraakt

In de moderne snelle wereld waarin we anno nu werken is het eenvoudig om een mail te versturen, een post te plaatsen op één van de socials, of een Whatsappje te tikken. We staan met elkaar in contact. 24/7. Maar elkaar real life ontmoeten, wanneer doen we dat nog?

Het blijkt een stuk lastiger. Het kost namelijk tijd. En tijd is kostbaar. Terwijl elkaar even recht in de ogen aankijken, elkaars mimiek zien en met elkaar praten bewezen meer effect heeft dan digitale ontmoetingen.

Er was eens

Raken, daar is het allemaal mee begonnen. Alweer twee jaar geleden. Er waren namelijk eens twee zussen die besloten voor zichzelf te beginnen. Werkend met zijn tweeën, misten ze echter ‘reuring aan de lunchtafel’. Even andere praat. Even een discussie. Even een goede tip. Even iemand raken door het delen van je kennis. Even geraakt worden door een goede tip of een onverwachte kennismaking.

Het resulteerde in Pand Raak. Een plek waar wordt samengewerkt. Door onder andere een architect, tekstschrijver, IT-specialisten, een psychologe, boekhouder, marketing specialist, coach en een juf. Allemaal mensen die er voor kiezen om met enige regelmaat aan te schuiven aan een flextafel.

Waarom ze dat doen? Omdat flexwerken werkt. Er is geen huishoudelijke afleiding, minder verleiding op het gebied van on- en offline ontspanning en rust. Maar er is ook samenwerking, terwijl ze toch gewoon hun eigen werk doen.

Hoe ze dat doen? Ze delen. Ze delen hun kennis, zowel hun vakkennis als hun netwerk. Maar ze delen ook de goede films die ze hebben gezien en de boeken die ze hebben gelezen. Ze inspireren elkaar, zetten elkaar aan het denken en helpen elkaar. Ze raken elkaar en worden geraakt. Zo simpel is het. Niets meer of minder.

Ben je ook benieuwd? En? Wil je ze ontmoeten, die flexers van Pand Raak? Kom dan zelf een keer flexwerken in het hart van Schagen, of laat je medewerker(s) dat doen. De eerste keer is altijd gratis. Dus wat houdt je tegen?

Wat ze nog meer doen? Vergaderen kun je ook bij Pand Raak. En hoe. Of je met zijn tweeën of met een groep van 50 bent. Of je een training wilt geven, wilt vergaderen met je projectgroep, een coaching gesprek hebt, of dat het een heisessie van de directie betreft. Of je verse appeltaart wilt, een gezonde smoothie tussendoor, een borrel na afloop, of een lunch tussendoor. Alles kan. Vraag maar raak.

En? Nog niet overtuigd? Kom dan gewoon een keer langs. Al is het om het prachtige pand eens van binnen te zien en een kop koffie te drinken. Doe het maar. ‘Ze’ weten namelijk zeker dat je een keertje terugkomt ‘-)

Fotobijschrift: Ook de dames worden met zeer grote regelmaat geraakt. En hoe. Bijvoorbeeld door gedeputeerde Jaap Bond van de provincie Noord-Holland en Schager wethouder Jelle Beemsterboer, tijdens een werkbezoek op eigen initiatief naar aanleiding van het winnen van de startersprijs van de NHN Business Awards.

www.pand-raak.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.