Je loonadministratie uitbesteden als ondernemer

20 september 2022 16:15

Je loonadministratie uitbesteden als ondernemer

Sommige bedrijven besteden de loonadministratie uit. Andere bedrijven doen de loonadministratie het liefst zelf. Twijfel je als ondernemer of je de loonadministratie zelf wil doen of uitbesteden? Dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Benieuwd naar wat die punten nu zijn? Lees dan snel verder!

Waarom zou je de loonadministratie willen uitbesteden?

Een goede vraag. Het antwoord is dat er nogal wat voordelen zijn te benoemen aan het uitbesteden van je loonadministratie.

Het grootste voordeel aan het uitbesteden van je loonadministratie is dat je veel tijd zal besparen. Het enige wat je vaak nog moet bijhouden zijn de personeelswijzigingen en gemaakte uren van het personeel, dat is alles. Dat betekent dat je veel tijd over houdt voor andere zaken zoals het groeien van je onderneming. Dit is vooral een goed plan als dit helemaal niet je vakgebied is, je wil immers geen fouten maken.

Als je bedrijf echter groter is dan kun je ervoor kiezen om iemand in dienst te nemen die dit voor het bedrijf kan uitvoeren, dan heb je een in house loonadministrateur.

Veel kleine bedrijven komen helaas op een punt dat de loonadministratie simpelweg te ingewikkeld wordt en ze er zelf geen wijs meer uit komen. Het levert dan ook veel rust op en eigenlijk vallen de kosten meestal nog wel mee. Vaak betaal je naast een vast bedrag een tarief per loonstrook, dit maakt het ook overzichtelijk.

Waarom zou je de loonadministratie niet willen uitbesteden?

Zelfs veel zzp'ers laten geld liggen als het aankomt op de loonadministratie. Alleen, als je als zelfstandige niet echt veel moeilijke dingen hebt, is het prima om de loonadministratie zelf te doen. Dit betekent wel dat je alert moet zijn en er tijd voor moet uittrekken om dit goed te doen.

Het voordeel van zelf je administratie doen is dat je zelf snel een wijziging kunt doorvoeren als dit nodig is. En je hoeft niet te communiceren met een andere partij over de salarisadministratie. Verder kun je ook makkelijk en snel zien hoe het zit met verlofaanvragen en ziekmeldingen.

Nog een voordeel is dat je alleen kosten hebt voor het online pakket dat je gebruikt om de loonadministratie te doen. Het geeft ook meer overzicht.

De praktijk

Als jij als ondernemer zelf de kennis en tijd hebt om je eigen salarisadministratie uit te voeren dan is het een goed idee om dit zelf te doen, vanwege de redenen die hierboven beschreven staan. Als je het echter een vreselijke klus vindt of totaal geen idee hebt waar je mee bezig bent als het om de salarisadministratie gaat, dan is het een beter idee om deze klus uit te besteden. Jij en je werknemers willen namelijk correct uitbetaald worden.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.