Is het dragen van parfum gepast bij een zakelijke bespreking?

4 januari 2024 17:10

Is het dragen van parfum gepast bij een zakelijke bespreking?

Als zakelijke professionals willen we altijd een positieve indruk maken. Dit geldt ook voor hoe we ons kleden, gedragen en zelfs ruiken. Een van de essentiële elementen van ons uiterlijk is de geur die we dragen. Het heeft het vermogen om een blijvende indruk achter te laten bij degenen die we ontmoeten. De vraag blijft echter: is het gepast om parfum of eau de cologne te dragen naar een zakelijke bijeenkomst?

Het antwoord is simpel: ja, maar voorzichtig. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden als je besluit parfum te dragen naar een zakelijke bijeenkomst.

Denk aan de gelegenheid

Het eerste waar je rekening mee moet houden is een zakelijk evenement waar je naartoe gaat. Is het een formele vergadering of een informele bijeenkomst? Een zakenlunch of een teambuilding? Als het een formele vergadering of een sollicitatiegesprek is, kies dan voor een subtiele geur die de ruimte niet overweldigt. Als het een informele teambuilding is, kun je kiezen voor een levendige, verfrissende geur.

Ook voor bij het dagelijks naar kantoor is het slim om parfums te kiezen die subtiel en niet overheersend zijn. Kies voor geuren met lichte en verfrissende tonen, zoals citrus, groene thee, of bloemige noten. Deze geuren zijn perfect voor op kantoor, omdat ze over het algemeen minder intens en storend zijn voor anderen. Zware, krachtige geuren zoals muskus of oriëntaalse geuren kunnen te sterk zijn voor op kantoor of zakelijke bespreking

Kies de juiste geur

Het kiezen van de juiste geur is niet alleen belangrijk, maar ook een onderdeel van onze persoonlijke verzorging. De juiste geur kan onze aantrekkingskracht vergroten, ons zelfvertrouwen een boost geven en een blijvende indruk achterlaten op de mensen om ons heen. Aan de andere kant kan een verkeerde geur ons imago ruïneren en een negatieve impact hebben.

Bij het kiezen van een geur is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke stijl, huidige parfum trends en de gelegenheid. Een bloemige geur kan bijvoorbeeld perfect zijn voor een evenement overdag, terwijl muskusachtige noten beter passen bij een avondbijeenkomst. Ook zou een lichte en verfrissende geur ideaal zijn voor een zomerse dag, terwijl een warme en gezellige geur perfect zou zijn voor het winterseizoen.

Elke geurfamilie heeft zijn eigen unieke kenmerken en past bij verschillende persoonlijkheden. Bloemige geuren zijn bijvoorbeeld ideaal voor degenen die de voorkeur geven aan een vrouwelijke en romantische uitstraling, terwijl houtachtige geuren perfect zijn voor degenen die de voorkeur geven aan een meer mannelijke en gedurfde geur.

Vermijd sterke geuren

Sterke geuren kunnen overweldigend en afleidend zijn, vooral voor mensen die gevoelig zijn voor bepaalde geuren. Het is dus het beste om geuren te vermijden die te sterk zijn en anderen afleiden. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden, omdat het invloed kan hebben op je zakelijke bespreking of collega's om je heen.

Hetzelfde geldt voor jou, wat als je in een bespreking zit met iemand die een parfum draagt waarvan je de geur niet prettig vindt, kan het afleiden en wil je misschien de meeting hierdoor wel zo snel mogelijk afronden. Smaak en geur zijn natuurlijk erg persoonlijk, wat voor de ene persoon aangenaam is, kan voor de andere onplezierig zijn.

Als je een nauwe relatie hebt met de persoon, kun je op een vriendelijke manier aangeven dat je gevoelig bent voor bepaalde geuren en de voorkeur geeft aan een neutrale omgeving tijdens besprekingen. Maar om dit zelf te voorkomen, moet je niet een te sterke geur kiezen voor een zakelijke bespreking.

Spray niet te veel

Spaarzaam parfum aanbrengen is essentieel. Vermijd te veel sprayen, want dat kan overweldigend zijn en een negatieve indruk wekken. Breng je geur in plaats daarvan met mate aan en concentreer je op de polspunten van het lichaam, zoals de nek en de polsen.

Als je niet zeker bent of je parfum of eau de cologne moet dragen naar een zakelijke afspraak, is het misschien toch beter geen parfum op te spuiten, dan neem je geen het risico dat je de ruimte overspoelt met een sterke geur.

Kortom, parfum naar een zakelijke meeting kan gepast zijn, maar je moet wel de juiste geur kiezen en overheersende geuren vermijden. In de snelle bedrijfswereld van vandaag moeten professionals er altijd op hun best uitzien. Dit zorgt ervoor dat je een blijvende positieve indruk maakt en je volledige potentieel bereikt in al je zakelijke bespreking.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.