Het belang van een eerste indruk

20 juli 2023 11:36

Het belang van een eerste indruk

Je hebt nooit een tweede kans voor een eerste indruk. Het is daarom uiterst belangrijk om een goede en positieve eerste indruk achter te laten. In dit artikel vertellen wij jou over de diverse manieren van een goede eerste indruk en hoe je deze kans kunt vergroten.

Het Halo-effect

Tijdens deze eerste indruk kun je direct het halo-effect realiseren, waardoor iemand een positieve mening over je vormt. Hierdoor wordt het voor die persoon lastiger om negatieve punten bij jou te zien. Andersom is ook mogelijk, dan ziet iemand voornamelijk negatieve dingen over iemands karakter.

Uit onderzoek blijkt dat het Halo-effect zeer sterk is en dat anderen hun eerste indruk proberen te bevestigen. Zodra dit positief is kijken ze naar karaktereigenschappen die positief zijn, maar bij een negatief halo-effect zijn ze deze kijk op een persoonlijkheid te beamen.

Verzorgd voor de dag komen

Een belangrijk onderdeel van de eerste indruk is je uiterlijk. In 30 seconden heeft iemand een eerste indruk van iemand. Daardoor is het belangrijk om er verzorgd uit te zien. Met de producten van Bella Milan kun je dit voor elkaar krijgen. Zij hebben Pupa Milano make-up, waardoor je er op je allerbeste uitziet.

Met de Pupa mascara kun je een open blik realiseren, wat ook een positieve invloed geeft. Een open houding en open uitstraling is ideaal.

Goede uitstraling

Communicatie is voornamelijk non-verbaal. Door aandacht te besteden aan je uiterlijk, non-verbale communicatie en begint met een leuke glimlach kom je al een heel eind. Wat kun je doen voor een positieve uitstraling? Glimlach wanneer je iemand ontmoet, maar zorg er wel voor dat dit een gemeende lach is. Verder kun je rechtop staan. Hiermee straal je zelfvertrouwen uit. Schouders naar achter en rug recht, dat is de ideale truc.

Probeer rustig te spreken. Wanneer je zenuwachtig wordt kun je geneigd zijn om sneller te gaan praten. Let erop dat je rustig spreekt om eventuele nerveuze gevoelens te onderdrukken of in ieder geval niet zichtbaar te maken.

Hoe verbeter je een eerste indruk?

Je wilt een verbluffende eerste indruk achterlaten, maar hoe doe je dat? Dat kan door de volgende tips mee te nemen!

  • Glimlach, maar niet gemaakt;
  • Geef een goede handdruk – niet te stevig, maar ook niet te soft;
  • Heb een ontspannen houding;
  • Zorg voor een open houding en uitstraling;
  • Wees jezelf!

Voornamelijk de laatste tip is belangrijk. Zorg ervoor dat je altijd jezelf blijft. Het is lastig om de persoon te blijven die je probeert te zijn. Laat tijdens zo’n eerste indruk wel de beste versie van jezelf zien en krijg via deze tips het positieve halo-effect die je verdient!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.