In welke markt is de meeste vraag naar 3d printers?

9 augustus 2022 14:12

In welke markt is de meeste vraag naar 3d printers?

Het gebruik van een (2D-)printer, kennen we natuurlijk allemaal. Je ontwerpt en selecteert op je computerscherm wat geprint moet worden en met behulp van één druk op de knop, komt er één of meerdere stuk papiertjes uit de printer. Natuurlijk kan de technologie niet achterblijven en is de 3D-printer geïntroduceerd. 3D-printers worden steeds vaker in verschillende sectoren gebruikt. Zo kan er tegenwoordig verschillende bouwmaterialen en biologische weefsel worden uitgeprint. Er zijn verschillende soorten 3d-printers, zoals de 3d printer resin. Ben jij benieuwd hoe 3d-printers werken en in welke sector zij het meest worden gebruikt? In dit artikel lees je hier meer over. 

Wat is Resin?

Resin is een andere benaming voor kunsthars, die in verschillende vormen verkrijgbaar is. Bij het gebruik van 3d printers wordt vaak resin gebruikt. Resin is een filament type dat goed tegen warmte kan en daarom objecten die veel details bevatten kan printen. Met een 3d printer kun je ingewikkelde ontwerpen en figuren driedimensionaal uitprinten. Dit wordt laag voor laag gedaan. Om voor fijne details en strakke afwerkingen te zorgen, kun je resin kopen en vullen in de 3d printer. Hierdoor worden de objecten met hoge resolutie geproduceerd. 

Waar wordt resin gebruikt?

Zoals eerder vermeld, werken resin printers uitstekend bij zeer gedetailleerde ontwerpen. In de sieradenmarkt en de dentale markt wordt daarom ook gebruik gemaakt van 3d resin printers. In de sieradenmarkt wordt veelvuldig gebruik gemaakt van 3d printer Clear resin. Hiermee kunnen gladde schachten en fijne oppervlaktedetails voor sieraden geproduceerd. Denk hier aan fijne patronen, zoals filigrain. Deze fijne patronen worden met hoogwaardige kwaliteit geprint, waardoor zij niet van vorm zullen veranderen en zonder onderhoud een lange tijd meekunnen. In de dentale markt wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van de 3d printer Dental model resin. Hiermee worden onder andere kroon en brug modellen geproduceerd. Met behulp van een 3d printer kun je binnen 20 minuten een tandheelkundig model laten uitprinten.

Kortom, eerder gebruikte men alleen 2d printers. Maar wegens de technologische groei zijn 3d printers het leven ingeblazen. In verschillende markten wordt er gebruik gemaakt van 3d resin printers. Resins, beter bekend als kunsthars, is een filament type die in verschillende vormen verkrijgbaar is. Door het gebruik van resins kunnen fijne en ingewikkelde modellen/ objecten worden geproduceerd. In de sieradenmarkt en de dentale markt is er veel vraag naar de printers. In de dentale markt worden de printers gebruikt voor orthodontische modellen en in de sieradenmarkt voor fijne oppervlakte details.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.