Hou de boel droog, zorg goed voor je dak

27 januari 2022 11:29

Hou de boel droog, zorg goed voor je dak

In je thuiskantoor of in je bedrijfspand, waar je je bedrijf ook runt, niks vervelender dan lekkage. Het komt altijd onverwacht en ongelegen en het geeft op zijn minst een hoop gedoe, maar waarschijnlijk ook de nodige schade. En het houdt je van je werk. Gelukkig kn je een heleboel doen om deze situatie te voorkomen. Laat je dak inspecteren en reinigen door een dakdekker met een dakdekkerkeurmerk. Een goed onderhouden dak gaat langer mee en voorkomt schade door lekkage, maar ook tocht en vochtproblemen in het pand.

Een dak krijgt een hoop te verduren en is aan slijtage onderhevig. Regen, wind, zon, sneeuw, hagel, storm en wisselende temperaturen hebben invloed op de dakbedekking. Ook vuil, planten en vogels kunnen een dak beschadigen met alle gevolgen van dien. Mocht er ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch dak lekkage optreden dan is de dakdekker altijd bereikbaar voor een snelle spoedreparatie zodat het werk zo snel mogelijk door kan. Extreme weersomstandigheden zoals stuifsneeuw of storm kunnen ook bij een goed onderhouden dak toch problemen veroorzaken. De dakdekker zal er alles aan doen om het dak zo snel mogelijk dicht en droog te krijgen om verdere schade te voorkomen.

Soms is een pand toe aan een nieuw dak. Dat is best een investering. Er zijn steeds meer keuzemogelijkheden voor dakbedekking. Laat je dus adviseren over de voor- en nadelen en de kosten daarvan. En laat het dakwerk over aan mensen met ervaring en de juiste spullen om deze klus op een veilige manier te klaren. Een verkeerd aangelegd dak geeft vroeg of laat problemen.

Dakgoten

Ook de dakgoten zijn een belangrijk onderdeel van het dak. Ook die worden gemaakt van verschillende materialen met elk hun eigen kenmerken. PVC dakgoten zijn niet duur en worden veel toegepast. Mooie klassieke dakgoten worden van zink gemaakt. Dat is makkelijk te verwerken en geheel recyclebaar. Maar welke soort je ook kiest, je moet ieder jaar de dakgoten laten schoonmaken. Laat ook deze klus met een gerust hart over aan de vakman. Slecht onderhouden of verstopte dakgoten leiden tot schade aan buitenmuren. Stenen, hout of andere wandbedekking worden vies en slijten doordat het water niet weg kan door de dakgoot en een andere weg naar beneden zoekt.

Zeker in de herfst waait er van alles in de dakgoten. Bladeren en takjes en vuil. Vogels bouwen soms neste in dakgoten en die oude nesten moet je in het najaar opruimen. in een bosrijke omgeving is een extra schoonmaakbeurt nadat de blaadjes van de bomen zijn gevallen geen overbodige luxe. wanneer je een dakdekker de goten laat schoonmaken en inspecteren zal hij zwakke plekken of beginnende lekkages meteen verhelpen. Zo gaan je goten een stuk langer mee en dat scheelt uiteindelijk in de kosten.

Wacht niet tot het te laat is en je met emmers en dweilen in de weer moet,  maar laat je dak en dakgoten tijdig inspecteren door een ervaren dakdekker uit de buurt.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.