Hoe vind je een betrouwbare webdesigner?

27 mei 2021 16:08

Hoe vind je een betrouwbare webdesigner?

We kunnen ons inmiddels geen wereld zonder internet meer voorstellen. Ieder bedrijf en veel particulieren maken er gretig gebruik van en iedereen is een expert op zijn eigen gebied. De een struint dagelijks Facebook of Instagram af en de ander zet zelf hele websites in elkaar. Wil jij graag een eigen website hebben? Dan zoek je waarschijnlijk online naar een webdesigner, maar hoe weet je wie hier het meest geschikt voor is? In dit artikel behandelen we een aantal tips waar jij op kunt letten bij het vinden van een betrouwbare webdesigner.

Zoek lokaal

Door het internet zijn we natuurlijk verbonden met de hele wereld. Het is daarom niet gek dat je tijdens het zoeken naar online hulp snel terecht zult komen bij professionals vanuit de hele wereld. Al kan het soms voordelig zijn om te kiezen voor goedkopere krachten uit het buitenland, kun je beter kiezen voor een lokale partij. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken naar een webdesigner in Amsterdam, daar kun je tenminste langsgaan wanneer er iets niet helemaal goed gaat en deze moeten zich houden aan de Nederlandse wet.

Het portfolio van de webdesigner

Iedere webdesigner heeft zijn of haar eigen portfolio. Kijk eens naar de werken die de designer al eerder heeft afgeleverd en vergeet vooral de eigen website niet! Hier kun je vaak de werkwijze en het kunnen van de webdesigner uit afleiden. Zo bepaal je of zijn stijl aansluit bij jouw visie.

Kosten

Wanneer je op zoek gaat naar een webdesigner, kan het geen kwaad om verschillende offertes op te vragen. Kosten zijn natuurlijk een belangrijk aspect bij het inhuren van professionals, al leert de ervaring dat je niet altijd blindelings voor de goedkoopste moet gaan. Probeer een designer te kiezen bij wie jij het idee hebt dat de prijs en kwaliteit in overeenstemming met elkaar zijn. Door het opvragen van meerdere offertes, kun je een indicatie krijgen van de gemiddelde prijzen op de markt.

De Klik

Wanneer een webdesigner voor jou aan de slag gaat, zal er zeker in de eerste maanden een nauwe samenwerking zijn omdat er bij de bouw van de website veel input vanuit jou nodig gaat zijn. Het is dus belangrijk dat er een goede klik is tussen jou en de designer. Zitten jullie op één lijn met elkaar en snapt de professional wat jij wil? Het is dus goed om eerst een keer samen aan tafel te zitten, alvorens je de knoop doorhakt.

Overige diensten

Naast het designen van de website is het ook handig om te kijken naar de overige diensten van de verschillende agency’s. Het is namelijk makkelijk wanneer je alle taken bij een partij kunt neerleggen, dan wanneer je hier nog moet switchen tussen partijen. Bij overige taken kun je denken aan o.a. het vastleggen van de domeinnaam, verzorging van de hosting, de SEO en het ontwerpen van een huisstijl.

Het bouwen van een nieuwe website is een dure aangelegenheid. Neemdaarom de tijd om een goede overweging te maken, alvorens je met een webdesign agency in zee gaat.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.