Hoe optimaliseer je de gebruikerservaring op jouw website als ondernemer?

3 mei 2023 16:20

Hoe optimaliseer je de gebruikerservaring op jouw website als ondernemer?

Tegenwoordig heeft vrijwel iedere ondernemer een website voor zijn bedrijf. Misschien heb je deze website zelf gemaakt, misschien heb je deze website op maat laten maken door een bedrijf. Het kan zijn dat je na enige tijd je website wilt verbeteren omdat je niet meer helemaal tevreden bent over de gebruikerservaring van jouw website. In dit artikel vertellen wij jou meer over hoe je de gebruikerservaring op jouw zakelijke website kunt verbeteren.

Website op maat

Wat een van de belangrijkste zaken is voor de gebruikerservaring op jouw website, is dit dat deze goed aansluit bij de look en feel van je bedrijf. Met een website op maat die goed overeenkomt met jouw eigen huisstijl wordt je website herkenbaar en zal deze voor de bezoekers vertrouwd aanvoelen. Hiermee kun je je onderscheiden van concurrenten en je merkidentiteit versterken, hierdoor is dit een investering die zichzelf op de lange termijn terugverdient. Naast het visuele aspect van jouw website is ook de gebruiksvriendelijkheid en de laadsnelheid super belangrijk voor een positieve gebruikerservaring van jouw website. Niemand houdt namelijk van een onduidelijke of trage website. Zorg daarom dat jouw website gemakkelijk te navigeren is en dat alle functionaliteiten goed werken.

Ga voor kwaliteit

Uit onderzoek is gebleken dat bezoekers in de eerste 10 seconden beslissen of zij op een website blijven of niet. Ga daarom voor kwaliteit en zorg dat het direct duidelijk is wat jij aanbiedt en waarom jouw website voor hun interessant is. Het is verstandig om ervoor te kiezen om een bedrijf in te schakelen zodat je er zeker van bent dat jouw website de kwaliteit heeft die jij en de bezoekers van je website verlangen. Door het inschakelen van zo’n bedrijf kan je gebruik maken van hun kennis en expertise en dat brengt veel voordelen met zich mee. Zoals een gemakkelijk CMS, SSL certificaat voor de beveiliging, functionaliteiten naar wens, een gemakkelijk te gebruiken beheersysteem en basis SEO zodat je geoptimaliseerd bent voor de zoekmachines.

Onderhoud de website

Als je een kwalitatief goede, visueel aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke website hebt dan is de gebruikerservaring van je website waarschijnlijk al heel erg goed. Hierna is het belangrijk om je website goed te onderhouden. Controleer regelmatig of de website nog snel genoeg is en update hem goed. Het kan namelijk zijn dat nieuwe toevoegingen aan de website de laadsnelheid flink kunnen vertragen. Daarnaast is het natuurlijk van belang om je wesbite goed up to date te houden. Plaats updates over je bedrijf wanneer er iets relevants gebeurd voor jouw bezoekers en voeg eventueel nieuwe opties toe aan je website. Zo kan je vaak gemakkelijk contactformulieren toevoegen aan je website, nieuwe artikelen plaatsen met extra informatie over jouw service, diensten of producten en ze zelfs whitepapers laten downloaden. Door het onderhoud aan je website goed bij te houden blijf je verzekerd dat de gebruikerservaring goed blijft en misschien zelfs nog verbetert. Het onderhoud aan je website kan je vaak ook uitbesteden aan bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.