Hoe kan ik als ondernemer een duurzaam imago verkrijgen en tegelijkertijd geld besparen?

26 mei 2021 13:40

Hoe kan ik als ondernemer een duurzaam imago verkrijgen en tegelijkertijd geld besparen?

Het lijkt niet te kloppen. Duurzaamheid is over het algemeen een investering uit goodwill, iets uit goede intenties. Maar niet zozeer een verstandig financiële keuze. Toch is dit niet altijd waar en zijn er ook cases waarbij duurzaamheid juist geld oplevert. Denk bijvoorbeeld aan het inkopen van refurbished bedrijfsmiddelen. Benieuwd naar jouw volgende winstgevende investering?

Iets wat voor ons neus zit is vaak lastig te zien. De makkelijkste manier om geld te besparen en te verduurzamen als organisatie is namelijk het scheiden van afval op werk! Thuis zijn we al aardig gewend om ons afval te scheiden maar op werk is dit nog niet de standaard. Waarom? Het is niet aantrekkelijk, er zijn geen duidelijke richtlijnen, het is een grote investering, er is niet veel keuze en er kan weerstand ontstaan bij de collega’s. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Er zijn inmiddels een tal van organisaties die je kunnen helpen met de implementatie van een dergelijk systeem en kunnen uitrekenen hoeveel geld je op termijn kan besparen.

Pluk de vele voordelen van afvalscheiding op werk

Het is een hele investering om het bestaande interieur te vervangen, maar een investering in verantwoord duurzaamheid is het dubbel en dwars waard. Niet alleen levert het veel voor je collega’s, het milieu en je imago op, het levert nog veel meer op voor je portemonnee. Over de jaren heen zal de afvalstoffenheffing aanzienlijk toenemen, met afvalscheiding neem je een stap vooruit als ondernemer.

  • Minder restafval = lagere afvalbelasting
  • Voorbereiding op toekomstige wetgeving
  • Lagere facilitaire kosten à minder afvalbakken is minder arbeid
  • Drastisch minder uitstootimpact op het milieu
  • Beter bedrijfsimago à direct zichtbaar voor bezoekers
  • Positief sentiment collega’s rondom bedrijfswaarden

Meer weten over wat afvalscheiding voor jouw organisatie kan betekenen? Neem nu contact op via deze link.

de afvalbak

Misverstanden rondom afval scheiden

Eén van de grootste fabels is dat het scheiden van afval geen zin heeft. Bepaalde terugkerende argumenten zijn: het ingezamelde afval valt niet te recyclen, bij de afvalverwerker gooien ze het toch op één hoop, ik betaal belasting dus ik pak mijn verantwoordelijkheid al. Al deze punten zijn niet gestoeld op de waarheid. Afvalverbranding is een groot probleem in Nederland, niet alleen verbranden we waardevolle materialen maar creëren we hiermee een dramatische volume aan CO2-uitstoot. Vrijwel alle materialen zijn te recyclen als ze teruggebracht kunnen worden naar een pure stroom. Daarom is scheiding van afval zo ontzettend belangrijk. Het afkeuren van ingezameld afval komt inderdaad voor, maar dat gebeurd juist omdat er rommel bij de stroom zit. Hierdoor is juist de belasting geïntensiveerd en zal deze alleen maar gaan toenemen in de aankomende jaren.

Start nu met jouw één van jouw slimste investeringen van ’21

Wil jij ook het verschil gaan maken met jouw bedrijf? Neem dan nu contact op met de Afvalbak die jou op dit vlak verder kan gaan helpen. Neem een kijkje op de website en verdiep je meer in hun werkwijze, tips en adviezen. Nederland maken we samen schoner en mooier, en zo bespaar jij ook nog eens geld.

Contact opnemen? Klik hier

Assortiment ontdekken? Klik hier

 

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.