Het verhaal van Jeroen

12 oktober 2023 13:11

Het verhaal van Jeroen

Voor veel bedrijven blijft het lastig om nieuw personeel te vinden. Tegelijkertijd zijn er mensen die een beetje extra begeleiding nodig hebben en daardoor maar moeilijk een baan vinden. Zowel deze ondernemers als werknemers zijn op zoek naar toekomstperspectief. Gelukkig zijn er in onze samenleving tal van mooie voorbeelden waarin ze elkaar weten te vinden en sámen die toekomst aangaan.

Zo ontmoette ik een tijd terug Jeroen bij een Arnhems filiaal van de Albert Heijn. Op school dachten ze dat Jeroen nooit zou kunnen werken. Zijn autisme en slechthorendheid stonden hem te veel in de weg. En dat is ook wat zijn school tegen hem zei. Maar Jeroen dacht daar anders over. En de Albert Heijn gelukkig ook. Uiteindelijk kon Jeroen met een klein beetje extra begeleiding op de werkvloer bij de supermarkt aan de slag.

En wat blijkt: Albert Heijn en Jeroen zijn dolblij met elkaar. Zelfs als Jeroen vrij is probeert hij zijn moeder over te halen om toch even langs ‘zijn’ supermarkt te gaan. Want hij wil graag zeker weten of het diepvriesvakplan wel precies is uitgevoerd zoals hij dat bedacht heeft. Het liefst gaat Jeroen ook niet op vakantie, maar blijft hij gewoon lekker aan het werk bij de Albert Heijn. Welke werknemer wil er nou niet zo’n baan? En welke werkgever wil er nou niet zo’n betrokken medewerker?

Met een klein beetje extra hulp vond Jeroen een werkplek die bij hem past. En waar hij helemaal tot zijn recht komt. Hij is niet de enige. In 13 filialen van de Albert Heijn in de regio Arnhem vonden al 38 mensen met een beetje hulp een baan. Deze baan is voor hen veel meer dan alleen loonstrookje aan het einde van de maand, het geeft ze een heel nieuw perspectief op het leven. En de Albert Heijn heeft er 38 enthousiaste en toegewijde werknemers bij. Dat noem ik nog eens een bonus.

Het verhaal van Jeroen en Albert Heijn is een mooi voorbeeld van dat het kán. Er zijn nog talloze andere voorbeelden van bedrijven en mensen die elkaar met een klein beetje extra hulp vonden, bijvoorbeeld met jobcoaching, een leer-werktraject of Activerend Werk. Bent u als ondernemer ook op zoek naar personeel? Dan kunt u altijd terecht bij het Werkgevers Servicepunt. Wie weet vindt u zo ook wel uw Jeroen. «

Mark Lauriks, wethouder bestaanszekerheid Arnhem

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.