Het belang van voertuigonderhoud voor bedrijven

19 januari 2024 09:38

Het belang van voertuigonderhoud voor bedrijven

Het smeren van de motor en het vervangen van oliefilters: het onderhoud van bedrijfsvoertuigen lijkt simpel. Toch is het wat ingewikkelder dan dat, want het regelmatig uitvoeren van uitgebreid onderhoud van je voertuigen is van groot belang om efficiënt te blijven werken als bedrijf. In deze gids beantwoorden we de vraag waarom het onderhoud van je bedrijfsvoertuigen zo cruciaal is en hoe de Olieconcurrent een partner rol speelt in het zorgen voor optimale prestaties.

Het belang voor je bedrijfscontinuïteit

Een belangrijk voordeel van met regelmaat je bedrijfsvoertuigen onderhouden is een reductie van ongeplande uitvaltijd. Onregelmatigheid van voertuigen is vaak niet fijn: de logistiek loopt in de soep en het transport kan soms zelfs stil komen te vallen. Helaas zijn sommige uitvallen niet te voorkomen, maar dat betekent niet dat ze niet te verminderen zijn. Door regelmatig je bedrijfsauto’s te laten checken en een beurt te geven, is de kans kleiner dat voertuigen problemen gaan vertonen. Slijtage van auto onderdelen of andere problemen kunnen zo op tijd gesignaleerd en aangepakt worden. Op deze manier kom je minder snel voor onverwachte problemen te staan, wat weer bevorderlijk is voor je bedrijfscontinuïteit.

Duurzaamheid van bedrijfsvoertuigen

Een ander voordeel van het regelmatig onderhouden van je bedrijfsvoertuigen is dat de levensduur van je voertuig aanzienlijk kan worden verlengd. Door frequent de voertuigen een onderhoudsprogramma te laten doorlopen, waarbij ook de olie wordt ververst met olie van De Olie Concurrent, kunnen de voertuigen weer een tijd langer mee. Bijkomende voordelen hiervan zijn dat de prestaties worden geoptimaliseerd en dat er een aanzienlijke kostenbesparing is op lange termijn. Dit komt doordat je als bedrijf minder hoeft te investeren in de vervanging van voertuigen doordat er bijvoorbeeld sprake is van slijtage.

Duurzaam ondernemen

Het onderhouden van voertuigen heeft niet alleen gevolgen voor mechanische aspecten, maar heeft ook invloed op het efficiënt gebruiken van brandstof en dus op milieuprestaties. Door bijvoorbeeld het vervangen van lucht-en brandstoffilters en het bijvullen van de olie kan je simpel de brandstofefficiëntie verhogen van je bedrijfsauto's. Dit is ook beter met een blik op duurzaamheid aangezien je hiermee je milieu-impact verlaagd. Dit wordt een steeds belangrijker onderwerp doordat we in Nederland bezig zijn met aanpassingen aan het klimaat. Ook is het verstandig om altijd olie in huis te hebben, eenvoudig Kroon olie online bestellen helpt hierbij. Op deze manier ben je altijd voorbereid op olie tekorten van je bedrijfsvoertuigen en kom je niet meer voor onverwachte problemen te staan.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.