Motor van de zaak? Vergeet je motortrailer niet

26 maart 2024 09:16

Motor van de zaak? Vergeet je motortrailer niet

Wanneer je een echte motorliefhebber bent en tegelijkertijd ook ondernemer bent, dan is het natuurlijk voor de hand liggend dat je kiest voor een motor ‘van de zaak’. Dat houdt in  dat je alle kosten zakelijk opvoert, wat in bepaalde gevallen fiscaal dus ook best interessant kan zijn. Toch zien we vaak dat mensen niet altijd even goed over alles nadenken en keurig een motor hebben aangeschaft, maar eigenlijk helemaal niet nadenken over het aanschaffen van een motortrailer om de motor ook veilig te kunnen vervoeren. Nu snappen we heel goed dat je natuurlijk het overgrote deel van de tijd zelf op je motor rijdt, maar is het in bepaalde gevallen wel handig een goede motortrailer te hebben. Stel dat je niet alleen met de motor naar je werk gaat, maar ook een trip wilt maken, bijvoorbeeld in het buitenland? Dan is het wel prettig dat je deze afstand niet per motor hoeft te overbruggen, maar je motor op een motoraanhanger mee kunt nemen.

De voordelen van een motortrailer

Een motortrailer biedt tal van voordelen voor motorliefhebbers. Ten eerste garandeert het een veilige en stabiele manier om je motor naar verschillende bestemmingen te vervoeren. Dit is met name belangrijk als je van plan bent om langere afstanden af ​​te leggen of deel te nemen aan motorraces. Een stabiele motortrailer minimaliseert trillingen en bewegingen, waardoor mogelijke schade aan je motor wordt voorkomen. Omdat er daarnaast nog veel meer voordelen zijn, hebben we de belangrijkste voor je op een rijtje gezet:

  • Eenvoudig transport - Met een motortrailer kun je je motor eenvoudig en snel naar elke locatie transporteren. Dit is ideaal als je wilt gaan motorrijden in een andere regio, of als je je motor naar de garage moet brengen voor onderhoud.
  • Tijd besparen - Door je motor te transporteren op een trailer, bespaar je veel tijd die je anders zou besteden aan het rijden op de motor.
  • Minder vermoeidheid - Langere afstanden afleggen op de motor kan vermoeiend zijn. Door je motor te transporteren op een trailer, kom je frisser aan op je bestemming.

Het kiezen van de juiste motortrailer

Nu je begrijpt waarom een motortrailer zo belangrijk is, is het tijd om te ontdekken welke trailer het beste bij jouw behoeften past. Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij het maken van deze keuze:

  • Draagvermogen: Zorg ervoor dat de motortrailer voldoende draagvermogen heeft om het gewicht van je motor te dragen. Dit is essentieel om schade aan zowel de trailer als de motor te voorkomen.
  • Bevestigingssysteem: Controleer of de trailer een stevig bevestigingssysteem heeft om je motor te stabiliseren tijdens het transport. Hierdoor blijft je motor op zijn plaats, zelfs bij hobbelige wegen.
  • Afmetingen: Zorg ervoor dat de trailer groot genoeg is om je motor comfortabel te vervoeren. Meet de lengte, breedte en hoogte van je motor en vergelijk dit met de afmetingen van de trailer.

Voor persoonlijk advies en een flinke vloot motortrailers ben je bij Bouwman Aanhangwagens aan het juiste adres.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.