Health challenge: 9% hogere vezelconsumptie in bedrijfsrestaurants!

27 mei 2019 11:30

Health challenge: 9% hogere vezelconsumptie in bedrijfsrestaurants!

In het kader van het in 2018 gesloten Nationaal Preventie Akkoord heeft bedrijfscateraar Leo op het werk! besloten een actieve rol te gaan spelen in (de promotie van) een gezondere levensstijl op zijn cateringlocaties. Daarom zijn zij begin 2019 gestart met een serie health challenges waarvan de eerste resultaten inmiddels bekend zijn.

Leo’s eerste health challenge ging over vezels. Aanbevolen wordt om 30 tot 40 gram vezels per dag te nuttigen. Op dit moment eten Nederlanders gemiddeld slechts 19 gram vezels per dag.

Het doel van Leo’s eerste health challenge was om 5% extra vezels realiseren op alle catering locaties. De resultaten van deze challenge zijn meetbaar gemaakt in Leo’s Gezondheids- en Duurzaamheidsmonitor. Inkopen worden door deze monitor gecontroleerd, met als doel inzicht te krijgen in voedingswaarden van alle ingekochte producten. Met een gemiddelde stijging van 9% aan vezels is de eerste health challenge van Leo op het werk! een succes geweest.

Leidend in deze challenge was bewustwording bij de gasten omtrent het onderwerp vezels. Leo’s medewerkers legde de lunchgasten pro-actief uit wat het belang is van vezels voor de gezondheid en voor alle gasten was een informatieflyer aanwezig. Tijdens deze eerste Leo’s health challenge werden er veel vezelrijke opties toegevoegd aan het buffet en werden gasten middels kaartjes gewezen op de keuzes die de meeste vezels bevatten.

Het verhogen van het aantal vezels is slechts een begin voor Leo op het werk! De komende periode wordt er gewerkt het verminderen van zout op de locaties, daarna zijn de onderwerpen verzadigd vet en suiker aan de beurt. Het resultaat is bereikt als de lunchgasten iedere dag de gezondst mogelijke lunch nuttigen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.