Gezien, gehoord en geholpen worden via de banenmarkten; een terugblik op afgelopen jaar.

19 december 2022 13:08

Gezien, gehoord en geholpen worden via de banenmarkten; een terugblik op afgelopen jaar.

Afgelopen jaar hebben we vanuit het WerkgeversServicepunt Midden-Gelderland eindelijk weer fysieke banenmarkten kunnen organiseren. Samen met lokale ondernemers uit alle branches, experts en partners uit de regio hebben we onze krachten gebundeld en evenementen georganiseerd waar werkzoekenden en werkgevers laagdrempelig met elkaar in contact konden gaan. Bij deze contacten stonden niet de diploma’s en werkervaring centraal, maar de vaardigheden. Een mooie ontwikkeling.

De aftrap van de banenmarkten vond in het voorjaar plaats met een banenmarkt in winkelcentrum Kronenburg. Lokale en regionale werkgevers waren aanwezig om in gesprek te gaan met mogelijke kandidaten. In het najaar volgde een banenmarkt in winkelcentrum Presikhaaf waarbij niet alleen de lokale winkeliers en detailhandel aanwezig waren, maar ook regionale organisaties uit bijvoorbeeld de zorg, techniek of de horeca. Op ons eigen Werkplein aan de Boulevard Heuvelink organiseerden we een banenmarkt specifiek gericht op Techniek, Bouw en Groen. We sloten de reeks banenmarkten af met een grote banenmarkt in Rozet, waar maar liefst 52 werkgevers en meer dan 350 bezoekers aanwezig waren. Er werden workshops gevolgd, inspiratiesessies bijgewoond, netwerken uitgebreid en talloze gesprekken gevoerd tussen werkgevers en kandidaten. Een goede uitkomst in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt.

Wij kijken dan ook terug op een jaar vol mooie evenementen en goede, intensieve samenwerkingen met alle collega’s en partners. We zijn er dan ook meer dan klaar voor om in 2023 weer minstens net zulke mooie bijeenkomsten en evenementen te organiseren. Allemaal met dezelfde overtuiging: persoonlijke dienstverlening en de menselijke maat moeten centraal staan.

Deze evenementen en bijeenkomsten zijn één van de middelen die wij inzetten om oplossingen te bieden aan het probleem van moeilijk vervulbare vacatures, hogere uitstroom van personeel en de krapte op de arbeidsmarkt. Benieuwd wat werkgevers er zelf aan doen om wervingsproblemen op te lossen? In dit grootschalig enquêteonderzoek leest u er meer over. Uiteraard staan wij van WerkgeversServicepunt Midden-Gelderland en UWV klaar om u te helpen.

Annuska Sip
Manager UWV Werkgeversdienstverlening &
Manager WerkgeversServicepunt Midden-Gelderland

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.