Europese toezichthouders publiceren nadere toelichting Brexit*

21 augustus 2019 15:04

Europese toezichthouders publiceren nadere toelichting Brexit*

De Europese privacytoezichthouders, verzameld in de European Data Protection Board (EDPB), hebben meer duidelijkheid gegeven over de juiste naleving van de privacyregels bij een vertrek van het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie.

In het guidance document schetsen de toezichthouders hoe organisaties zich kunnen voorbereiden op de mogelijke gevolgen bij een no deal- Brexit …..

Privacy compliant: Privacywetgeving als een maatpak past beter

Vaak zien wij dat er gestandaardiseerd door middel van het invullen van vinklijstjes, 10 stappenplan en andere tools de privacywet wordt geïmplementeerd. Niets mis mee maar je bent niet zeker dat deze bij jouw organisatie past. Een zorgdienstverlener heeft een andere privacy implementatie nodig dan een transportonderneming of een webshop. Kortom er is geen “standaard”. Te weinig maatregelen zal niet door de Autoriteit Persoonsgegevens geaccepteerd worden, onvoldoende beveiligingswaarborgen kan leiden tot datalekken en kan boetes opleveren. Te veel maatregelen kost u veel tijd en dus geld terwijl overkill aan maatregelen u het ondernemen lastiger maakt.

“Als er teveel ruimte is, ontstaan er gaten”

Weet u wat u te doen staat bij de aanstaande Brexit? Zo niet, dan is deze 3-daagse cursus iets voor u!

Klik hier voor meer informatie.

 

Is de Brexit een aanvullende drempel?

Privacy Compliant ziet samen met jou de voordelen van de privacywetgeving. Laat het ons weten als je de ruimte ook ziet of juist niet ziet dan gaan wij het gesprek aan.

 Robert van Luttervelt & Wilgard van Lee MBA | CMC | DPO

M: 06 13 48 08 86

W: https://privacycompliant.nu

 

*Bron: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/nieuws/europese-toezichthouders-publiceren-nadere-toelichting-brexit

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.