Elektrische auto verzekeren nauwelijks hoger in maandelijkse premie

31 oktober 2018 16:24

Elektrische auto verzekeren nauwelijks hoger in maandelijkse premie

Als een elektrische auto schade heeft is de reparatie een stuk duurder dan bij een ‘gewone’ auto. Toch blijkt uit onderzoek dat de premie voor de autoverzekering ongeveer even hoog ligt bij beide type auto’s.

Wel verschil bij dure auto’s

De verwachting vooraf was dat je een veel duurdere verzekering zou hebben, vanwege de duurdere reparaties. Toch is het verschil niet zo groot. Bij een kleine auto zoals een Volkswagen Up, is het verschil minder dan 10 euro per maand voor een elektrisch aangedreven variant. Bij middenklasse auto’s zoals een Volkswagen Golf is het verschil ook een euro of 10.

Grotere verschillen ontstaan pas bij de grotere, dure auto’s. Voor een Jaguar I-Pace betaal je bijna 200 euro per maand en voor een Tesla Model S zelfs meer dan 280 euro per maand. Om het even in perspectief te zetten: een Volvo V90 benzineauto (met een nieuwwaarde van meer dan €52.000) is te verzekeren vanaf €66,19.

Hogere premies door meer elektrische auto’s op de weg

Het is goed mogelijk da de premies voor auto’s zullen stijgen, als er steeds meer en ook oudere elektrische auto’s rondrijden. Hierdoor zal de schadelast van elektrische auto’s toenemen, waardoor de premies zullen gaan stijgen en daarmee ook verder uiteen gaan lopen.

Wat momenteel ook meespeelt is het gebrek aan historische schadecijfers, bijvoorbeeld bij de Tesla Model S. Dit is een auto die nog maar sinds 2013 in Europa te koop is. Daarom is het lastig om het werkelijk schaderisico in te schatten waardoor het bepalen van de premie moeilijker is voor de verzekeraars.

Je auto verzekeren

Wil je zeker weten dat je nooit te veel betaalt voor je autoverzekering? Dan kan je gemakkelijk via een website als Autoverzekering.nl je autoverzekering vergelijken en zie je direct of je beter over kunt stappen naar een andere verzekeraar. Ook wordt ervoor gezorgd dat je nooit onverzekerd de weg op gaat, want binnen 3 minuten kan je je autoverzekering afsluiten en ga je goed verzekerd de weg op.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.