Efficiëntie in Mobiliteit: Het Leasen van Fietsen als Antwoord op Krapte op de Arbeidsmarkt

3 november 2023 10:00

Efficiëntie in Mobiliteit: Het Leasen van Fietsen als Antwoord op Krapte op de Arbeidsmarkt

Twaalf jaar geleden introduceerde Friesland Lease een innovatief product op de markt: het leasen van fietsen, Fietslease. Inmiddels is duidelijk dat dit een enorm succes is geworden. In ons gesprek met Mirjam Marinus van Friesland Lease werpen we een terugblik op deze afgelopen jaren.

"In een tijdperk waarin duurzaamheid en mobiliteit samenkomen, biedt het leasen van fietsen een innovatieve oplossing voor twee prominente zakelijke uitdagingen: de groeiende krapte op de arbeidsmarkt en de roep om milieuvriendelijke opties. Bedrijven zoeken naar manieren om niet alleen talent aan te trekken, maar ook te behouden, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan een groenere toekomst. De introductie van fietsleaseprogramma's kan een win-winsituatie zijn, waarbij zowel werkgevers als werknemers profiteren." Aldus Mirjam Marinus 

De Krapte op de Arbeidsmarkt en de Rol van Voordelen

Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt is het voor bedrijven steeds uitdagender geworden om hoogopgeleid personeel aan te trekken en te behouden. Werknemers zoeken niet alleen naar competitieve salarissen, maar ook naar aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Hier komt de fietsregeling om de hoek kijken als een uniek en aantrekkelijk voordeel. Door werknemers de mogelijkheid te bieden om een fiets te leasen, kunnen bedrijven zich onderscheiden als werkgevers die meegaan met de tijd en aandacht hebben voor het welzijn van hun werknemers.

Fietsregeling: Het Nieuwe Paradepaardje in Secundaire Arbeidsvoorwaarden

Een fietsregeling stelt werknemers in staat om een fiets te leasen via hun werkgever. Dit betekent niet alleen toegang tot een duurzaam en gezond transportmiddel, maar ook financiële voordelen. Doordat het leasebedrag via het brutosalaris wordt ingehouden, profiteren werknemers van belastingvoordelen. Dit leidt tot een lagere fiscale bijdrage en dus tot extra financiële ruimte voor werknemers. Bovendien dragen werkgevers die dergelijke programma's aanbieden bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot, wat hun maatschappelijke verantwoordelijkheid benadrukt en bijdraagt aan een positieve bedrijfsreputatie.

Duurzaamheid en Mobiliteit: Hand in Hand

Naast het aanpakken van de krapte op de arbeidsmarkt, draagt het leasen van fietsen ook bij aan duurzame mobiliteit. Terwijl steden worstelen met congestie en luchtvervuiling, bieden fietsen een schone en efficiënte manier van verplaatsen. Werknemers die voor de fiets kiezen, dragen bij aan een verminderde verkeersdruk en een schonere omgeving. Dit komt niet alleen de individuele gezondheid ten goede, maar heeft ook positieve gevolgen voor de algehele levenskwaliteit in de gemeenschap.

Fietslease als Toekomstgerichte Stap

In een tijd waarin bedrijven competitief moeten blijven in de zoektocht naar talent en tegelijkertijd duurzaamheid hoog in het vaandel dragen, biedt het leasen van fietsen een slimme en innovatieve oplossing. Fietsregelingen dienen niet alleen als aantrekkelijk secundair voordeel voor werknemers, maar dragen ook bij aan een groenere en gezondere toekomst voor gemeenschappen en bedrijven. Door te investeren in fietsleaseprogramma's tonen bedrijven hun betrokkenheid bij zowel hun werknemers als het milieu, en zetten ze een stap in de richting van een duurzamere en mobielere toekomst.

Fiscale voordelen voor werkgever en werknemer

Een van de belangrijkste voordelen voor werknemers bij het leasen van een fiets is het belastingvoordeel. Doordat het leasebedrag via het brutosalaris wordt ingehouden, wordt het belastbaar inkomen van de werknemer verlaagd. Hierdoor betalen werknemers minder inkomstenbelasting en dragen ze bij aan extra financiële ruimte in hun portemonnee. Dit maakt de fietslease een aantrekkelijke optie voor werknemers, aangezien ze daardoor effectief minder belasting betalen.

Werkgevers kunnen ook profiteren van fiscale voordelen. Kosten die gepaard gaan met fietsregelingen kunnen vaak als zakelijke kosten worden afgetrokken, wat resulteert in belastingvoordelen voor het bedrijf. Dit helpt bedrijven hun operationele kosten te verlagen en draagt bij aan de financiële gezondheid van de onderneming.

Friesland Lease / Fietslease
De Lange West 96 
9201 CH Drachten

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.