Efficiente opslag betekent een hoger rendement

15 december 2021 10:21

Efficiente opslag betekent een hoger rendement

Heeft u goederen in uw magazijnruimte die geen standaardafmetingen hebben? Dan weet u als geen ander dat dit een hoop ruimte kan innemen als u deze goederen niet op de juiste manier op kunt slaan. En deze vierkante meters kosten u als ondernemer veel geld, want daardoor heeft u minder opslagcapaciteit, of u moet meer ruimte voor uw opslag vrijmaken dan eigenlijk wenselijk is. Met een draagarmstelling in uw magazijn kunt u efficiënter opslaan en heeft u dus een hoger rendement van uw opslagcapaciteit.

Een flexibele oplossing in uw magazijn

Een draagarmstelling bestaat uit geprofileerde staanders, waar de draagarmen aan gemonteerd worden. Dit systeem is op twee manieren toepasbaar. Enerzijds kunt u de draagarmstelling tegen een muur in het magazijn monteren. U heeft hierbij dan van de voorkant toegang tot de opgeslagen goederen en kunt de rest van de magazijnruimte bijvoorbeeld gebruiken voor gewone stellingen, waar u de goederen met standaard afmetingen opslaat. Bestaat uw voorraad echter voor het grootste deel uit het opslaan van stukgoederen met afwijkende maten, dan kunt u ook voor de dubbelzijdige draagarmstelling kiezen. Deze stabiele oplossing plaatst u op elke gewenste plek in uw magazijn. Doordat de draagarmstelling van alle kanten toegankelijk is, kunt u eenvoudig met een heftruck de goederen uit de draagarmstelling halen.

Breidt de draagarmstelling uit voor nog efficiënter gebruik

Bij het gebruik van een draagarmstelling heeft u geen jukken die de stelling onderbreken. Hierdoor is dit type stelling heel geschikt voor grote pallets, of goederen met van grote afmetingen. Maar u kunt de draagarmstelling nog beter benutten door gebruik te maken van de speciale legborden. Hierdoor kunt u de stelling inrichten en afstemmen op de goederen die u wilt opslaan. Voor lange goederen, zoals stalen buizen heeft u deze legborden wellicht niet nodig, maar andere bouwmaterialen liggen wellicht stabieler op een legbord. De draagarmstellingen zijn verkrijgbaar voor verschillende type goederen, van lichtgewicht tot zwaar. Daarnaast kunt u ook voor kabels en andere materialen die u op rol verkoopt, speciale haspelstellingen plaatsen. Dit maakt zowel de opslag als de distributie heel overzichtelijk. U past de afmetingen en inrichting van de draagarmstelling aan op de behoeften van het seizoen.

Een oplossing voor binnen en buiten

De draagarmstelling kunt u niet alleen in uw magazijnruimte of overdekte bedrijfshal plaatsen. Doordat de stelling niet per definitie een draagwand nodig heeft, kunt u de stelling ook heel goed buiten plaatsen. Zeker als u goederen heeft die er tegen kunnen om buiten te staan en dus bestand zijn tegen regen en wind, is dat een efficiënte oplossing. Op deze manier profiteert u van een magazijnsysteem waarmee u uw goederen overzichtelijk kunt opslaan en waar uw medewerkers eenvoudig bij kunnen.

U heeft aan de andere kant geen kosten in verband met uitbreiding van uw magazijn, maar u benut op een economische manier de loze ruimte van uw bedrijfsterrein. Ook omdat u niet gebonden bent aan de hoogte van uw bedrijfshal, kunt u buiten optimaal profiteren van de voordelen van een draagarmstelling. Bovendien kan het ook als tijdelijke oplossing dienen, bijvoorbeeld voor de opslag van bouwmaterialen op een bouwterrein. Met een draagarmstelling op maat maakt u optimaal gebruik van uw opslagcapaciteit.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.