Een gespecialiseerd bureau: de opbouw van SEO Bureau Onder

11 oktober 2023 13:51

Een gespecialiseerd bureau: de opbouw van SEO Bureau Onder

De geboorte van Onder

Martijn Hoving begon zijn carrière in de SEO-wereld zo'n 12 jaar geleden, na verschillende banen aan zowel de klant- als de bureauzijde. Na drie succesvolle jaren als freelance SEO-specialist besloot hij om een stap verder te gaan. Hij miste het gevoel van teamwork en de mogelijkheid om in alle facetten van SEO uit te blinken. In de zomer van 2019 kwam het plan om van freelancer naar bureauhouder te gaan, en in het najaar van datzelfde jaar rekruteerde hij zijn eerste collega. Zo werd de BV Onder geboren op 20 januari 2020, met als ambitie om het beste SEO-bureau van Nederland te worden.

Op dit moment bestaat het team van Onder uit 11 getalenteerde knappe koppen die samenwerken om de zichtbaarheid van verschillende websites in zoekmachines te vergroten. Deze teamgerichte aanpak is een van de sleutels tot het succes van het bureau.

De keuze voor ondernemerschap

Eén van de eerste vragen die we aan Martijn stelden, was wat hem aanzette om te kiezen voor het ondernemerschap. Hij noemde twee belangrijke drijfveren: het opbouwen van een bedrijf en het verlangen naar autonomie.

Allereerst wil hij een bedrijf opbouwen. Een bedrijf waarbij hij stap voor stap een team, kantoor, samenwerkingen met klanten en partners opbouwt. Deze reis van groei en ontwikkeling geeft hem energie en voldoening. Het is het proces van het vormgeven van een bedrijf vanaf de grond af aan dat zijn ondernemershart sneller doet kloppen.

Daarnaast koestert Martijn zijn verlangen naar autonomie. Hoewel hij voorkeur heeft om het stuur van zijn onderneming zelf vast te houden, biedt hij tegelijkertijd ook ruimte aan zijn collega’s om verantwoordelijkheid te nemen en initiatief te tonen. Hij gelooft in het samen navigeren richting gemeenschappelijke doelen, waarbij iedereen in het bedrijf de kans krijgt om bij te dragen aan het succes.

SEO

Wat maakt SEO zo'n boeiend vakgebied voor Martijn? Hij legt uit dat SEO sterk leunt op marketing, waarbij het zeer belangrijk is om de doelgroep te begrijpen en hun gedrag te analyseren. Maar wat SEO echt onderscheidt, is het lange termijn spel. Een effectieve SEO-strategie heeft tijd nodig om resultaten te tonen. En deze langzame, gestage opbouw is wat Martijn zo aanspreekt.

Diensten en doelgroep

Met Bureau Onder biedt Martijn een breed scala aan SEO-diensten, met als belangrijkste doel het verbeteren van de zichtbaarheid van de klanten in zoekmachines. Deze diensten omvatten:

  • Technische SEO
    De complexe technische aspecten van zoekmachineoptimalisatie. Hierbij wordt de website technisch geoptimaliseerd zodat deze goed presteert in de zoekmachine,
  • On-page SEO
    Analytisch wordt er gekeken naar on-page optimalisatie. Hierbij wordt de inhoud en structuur van de website geoptimaliseerd voor zowel zoekmachine als gebruiker.
  • Autoriteit groei (Linkbuilding)
    Het bouwen van autoriteit door middel van het verkrijgen van relevante backlinks, Hoogwaardige backlinks worden steeds belangrijker binnen de algehele SEO strategie.
  • Conversie-optimalisatie
    Het verbeteren van conversiepaden en het verhogen van de conversieratio. Een dienst die SEO bureau Onder sinds kort aanbiedt, daarnaast bovenstaande SEO diensten
  • Video SEO
    Het optimaliseren van video’s voor zoekmachines. Een belangrijk onderdeel in een wereld waarin video content steeds belangrijker wordt.

SEO training

Een ander doel voor Martijn is het vergroten van de SEO kennis binnen de markt. De SEO wereld wordt steeds volwassener en zoekmachineoptimalisatie is steeds vaker onderdeel van het takenpakket. Daarom biedt zijn bureau diverse SEO-trainingen aan, geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Deze trainingen zijn op maat en kunnen in-company gegeven worden.

Het belang van specialisatie

Een van de opvallende kenmerken van Onder is hun toewijding aan specialisatie. In een tijd waarin veel online marketingbureaus zich richten op meerdere kanalen, heeft Onder ervoor gekozen om zich te concentreren op SEO. Binnen het team van Onder heeft iedereen een eigen specialisme; content, technische SEO of autoriteit. Dit alles om kwalitatieve diensten te leveren en samen te werken met andere bureaus als verlengstuk van hun expertise.

Martijn: “Of het nu gaat om beginnende marketeers, ervaren managers of technische developers, wij schakelen moeiteloos tussen verschillende kennisniveaus. We spreken de taal van zowel marketeers als ontwikkelaars, waardoor we naadloos kunnen communiceren en samenwerken met diverse teamleden binnen organisaties. Ik ben trots op dit vermogen om effectief te communiceren en kennis over te dragen, dit versterkt de waarde die wij bieden.”

Klantenwerving en groei

Martijn bood ook inzicht in hoe Onder nieuwe klanten werft. Hij benadrukte het belang van netwerken en mond-tot-mondreclame. Hij gelooft sterk in het laten zien van wat het bureau kan doen, omdat tevreden klanten de beste ambassadeurs zijn.

Dit ‘show, don't tell' principe wordt ondersteund door aantoonbare resultaten en testimonials bij de diensten. Door op deze manier te opereren, fungeert Onder niet alleen als een SEO-bureau, maar ook als een gewaardeerde partner die groei en zichtbaarheid stimuleert. Deze aanpak heeft geleid tot een trouwe klantenportefeuille.

Werk-privé balans

Een veelbesproken onderwerp in het ondernemerschap is de balans tussen werk en privé. Voor Martijn Hoving betekent dit het beheersen van “de kunst van het loslaten”. Hij heeft geleerd om zijn werk achter zich te laten zodra hij thuis is of in het weekend. Dit betekent niet alleen fysiek, maar ook mentaal de overgang maken van werk naar privé.

Martijn; “Ik denk dat je als ondernemer eigenlijk altijd ‘aan staat’, maar ik heb in de afgelopen 3,5 jaar goed geleerd om dingen van me af te laten glijden. De knop privé gaat aan zodra ik weer thuis ben en zodra ik weekend heb. "Ik maak echt m’n uren wel, maar weet goed te switchen tussen werken en vrije tijd.”

Een ander belangrijk aspect bij het behouden van deze balans is rust. Martijn benadrukt het belang van voldoende rust en herstel om fris en gemotiveerd aan het werk te kunnen gaan. Een goede nachtrust is voor hem geen luxe, maar een essentieel onderdeel van zijn mentale welzijn en effectiviteit als ondernemer.

Definitie van succes

"Hoe komt Onder tot dit succes en waarom wordt het als een succes beschouwd?"

Martijn gaf toe dat succes voor hem een complex begrip is.

Martijn vindt succes in het plezier dat hij dagelijks uit zijn werk haalt en in het bouwen van het bedrijf. Hoewel financiële groei en zakelijke prestaties belangrijk zijn, erkent Martijn dat ze slechts een deel van het succesverhaal vormen. Het succes van Onder wordt daarom niet alleen gemeten in termen van winst, maar ook in termen van voldoening, groei en het vermogen om een positieve bijdrage te leveren.

Toekomstplannen en uitdagingen

De toekomst van Onder ziet Martijn met een groter team en een grotere reputatie als één van de beste SEO-bureaus in Nederland. Zijn rol zal evolueren naar een meer leidinggevende functie, terwijl hij ervoor zorgt dat zijn visie wordt overgebracht op zijn collega’s.

De grootste uitdaging voor Martijn in de komende jaren is het loslaten van bepaalde verantwoordelijkheden die hij van nature op zich heeft genomen. Dit vereist het opbouwen van sterke klantteams en het overdragen van zijn visie aan anderen binnen het bedrijf.

Advies voor startende ondernemers

Tot slot deelt Martijn waardevol advies voor startende ondernemers, met name in de dienstensector. Hij benadrukt het belang van netwerken en het actief laten zien van je expertise om klanten aan te trekken. Creëer daarnaast, om de groei van je bedrijf te stimuleren, een netwerk waarbij partners elkaar aanbevelen. 

In het tijdperk van digitale marketing en online aanwezigheid blijft SEO een essentieel onderdeel van succesvol ondernemerschap. Martijn Hoving en zijn team bij SEO bureau Onder laten zien hoe passie, specialisme en teamwork de sleutel kunnen zijn tot het bereiken van grote doelen in deze branche. Als je meer wilt weten over SEO, de diensten van bureau Onder of graag SEO advies wilt, dan kun je terecht op de website van Onder (Onder.nl). Ook kun je Martijn benaderen via LinkedIn.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.