Drukwerk van idee tot aflevering

8 december 2016 14:00

Drukwerk van idee tot aflevering

drukwerk_van_idee_tot_aflevering_optInternetdrukkers maken het voor hun klanten makkelijker maar ook onpersoonlijker. GCC print professionals heeft een eigen webshop en is tegelijk fysiek bereikbaar. Het bedrijf betrok onlangs een nieuw, eigen pand op bedrijventerrein Gorinchem-Oost II. Daarin werd het vernieuwde machinepark ondergebracht en de eigen ontwerpafdeling. In een combinatie van moderne technologie en ‘ouderwetse’ persoonlijke begeleiding levert GCC zijn klanten altijd een op maat gesneden product. Print met de impact waar u om vraagt.

Dertig jaar geleden stonden de letters GCC voor ‘Gorinchemse Copieer Centrale’. Later werd het ‘Grafisch Communicatie Centrum’ beter bekend als ‘GCC personal printers’. Onlangs werd er ‘Print Professionals’ aan toegevoegd. De letters blijven dezelfde. Ook de essentie verandert niet. Maar de woorden ‘creatief’ en ‘professional’ beschrijven goed waar GCC voor staat. Eigenaar en oprichter Frank den Hollander is voortdurend op zoek naar manieren om de werkprocessen te verbeteren. “We hebben het bestelproces bijvoorbeeld stelselmatig vereenvoudigd. Onze software is in staat voorkeuren van klanten te onthouden. Dat scheelt een opdrachtgever tijd en moeite. We zijn ook bijzonder laagdrempelig. We hebben geen minimumorder. Bedrijven kunnen hier al terecht vanaf één print. We zijn niet te groot voor klein en niet te klein voor groot. En we hoeven geen ‘nee’ te verkopen omdat we de opdracht technisch niet aan zouden kunnen. Van visitekaartjes tot boekwerken, van één folder tot een complete campagne “bedrijven kunnen hier werkelijk voor alles terecht.”

Het belang van persoonlijk contact


GCC liet in eigen regie een nieuw pand bouwen aan de Einsteinweg. Het nieuwe onderkomen is ruim en gevestigd op een A-locatie. De keuze voor nieuwbouw op een in het oog springende plek was om twee redenen nodig. In de eerste plaats was GCC in het gehuurde pand uit zijn jasje gegroeid, in de tweede plaats wil het bedrijf zijn klanten ook op een persoonlijke manier blijven bedienen. “Een van de redenen dat ik in ons oude pand een agentschap van PostNL heb opgenomen was om zo toegankelijk mogelijk te zijn. Iedere ondernemer moet af en toe post wegbrengen en komt dan ook even in contact met ons bedrijf. Dat agentschap is meeverhuisd. Maar persoonlijk contact met opdrachtgevers blijft ook belangrijk om precies te achterhalen hoe de klant zijn drukwerk wil hebben. Onze webshop zal in steeds meer gevallen perfect voldoen, maar soms moeten de puntjes op de i toch persoonlijk gezet worden. Je kunt heel goed communiceren via de telefoon en via de mail en toch gaan bepaalde nuances wel eens verloren. Wij denken ook graag mee met de ondernemer of de marketingmanager en sparren doe je toch het beste met elkaar aan tafel. In dertig jaar hebben wij veel kennis en ervaring verzameld. Wij weten hoe we moeten vormgeven en drukken, maar we kunnen inmiddels ook goed inschatten welk effect dat drukwerk zal hebben als het wordt ingezet voor de promotie van een product of bedrijf. We laten onze klanten graag meeprofiteren van die expertise.”

Alles in één hand


De klantengroep waarvoor GCC werkt is breed, maar twee groepen springen eruit. Er zijn landelijke winkelketens, waarvoor GCC op regelmatige basis veel printproducten ontwerpt en levert. Er zijn ook zelfstandige winkels in en om Gorinchem, waarvoor GCC Point Of Sale materiaal ontwikkelt of materiaal voor regionale advertentiecampagnes. De kennis en ervaring in deze business to consumer communicatie komt goed van pas bij het ontwerpen van materiaal voor de business to business communicatie. De uit drie fulltime medewerkers bestaande eigen ontwerpafdeling draait dan ook op volle toeren. Voor klanten is het hoe dan ook plezierig werken wanneer een opdracht van idee tot print bij één bedrijf kan worden neergelegd. Maar GCC gaat daarin nog een stap verder en beschikt voor de aflevering zelfs over een eigen koeriersdienst. Hoe minder tussenschakels, hoe minder ruis, des te kleiner de kans op een eindproduct dat niet helemaal aan de verwachtingen voldoet.

Flexibel in formaat en oplage


Innoveren doet GCC in het klein en in het groot. Bedrijfsprocessen worden geoptimaliseerd en machines worden vernieuwd. “Het machinepark dat we in ons nieuwe pand hebben ondergebracht is eigenlijk grotendeels nieuw”, aldus Frank den Hollander. “Zo kunnen we een antwoord bieden op elk print- of drukwerkvraagstuk. 
En dat is per definitie geen standaardantwoord.
 Doordat we alles in eigen hand hebben zijn we uitermate flexibel, in de tijd maar ook in de oplage. Geen standaardantwoord betekent in ons geval geen standaardoplages, -formaten of –afwerkingen. We maken wat de klant wil, in de door hem gewenste vormgeving en in de door hem gewenste oplage. En zonder dat daar een hoger prijskaartje aan hangt.”

Aantrekkelijke prijsstelling


GCC kan een goede prijs/kwaliteitverhouding bieden omdat het bedrijf hoog inzet op efficiency. De opdrachtgever bespaart tijd in het vereenvoudigde bestelproces, maar dat geldt ook voor GCC. De nieuwe machines kunnen sneller en preciezer werken dan de oude, maar hebben ook minder energie nodig en zijn daardoor duurzamer. De winst in vierkante meters door het nieuwe pand te betrekken, maakte het mogelijk voor een betere routing te kiezen. Daardoor zijn medewerkers minder tijd kwijt met het verplaatsen van materialen en producten en kunnen ze efficiënter en prettiger werken. Elk element levert een bijdrage aan lagere kosten en een hogere productiviteit. Die twee vertalen zich in een aantrekkelijke prijsstelling.
Dat de C in GCC ook voor Creatief staat, bewijst Frank den Hollander met de plannen voor een Open Bedrijvendag in maart volgend jaar. “We bedachten dat het interessanter zou zijn als meer ondernemers op Gorinchem Oost II hun bedrijf zouden openstellen dan wij alleen. De animo is bij voorbaat groot. Ik hoop dat zo’n dag veel bezoekers naar dit bedrijventerrein zal trekken, mensen die er werken maar ook anderen. Wij zijn graag zo open en toegankelijk mogelijk naar de buitenwereld toe. Die dag hopelijk voor nog veel meer mensen dan gewoonlijk.”

Voor meer informatie, ga naar www.gcc.nl, bel naar 0183 – 628 288, of bezoek het bedrijf aan de Einsteinstraat 1, op bedrijventerrein Gorinchem Oost II. «

Tekst: Jeroen Kuypers / Fotografie: Marco Magielse

 

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.