Driestroom: samen werken aan duurzame zorg

27 juni 2023 13:20

Driestroom:  samen werken aan duurzame zorg

De zorgsector maakt mensen beter, helpt ziekte te voorkomen en biedt mensen een goede kwaliteit van leven. In Nederland is de zorgsector tegelijkertijd verantwoordelijk voor zo’n 7% van de CO2-uitstoot. Ook is 4% van het afval in Nederland en 13% van het grondstoffengebruik afkomstig uit de zorg. Met het leveren van zorg draagt de sector bij aan de klimaatcrisis. De zorgsector werkt daarom aan ‘duurzame zorg’ in de Green Deal ‘Samen werken aan Duurzame Zorg’. Ook Driestroom heeft de Green Deal ‘Samen Werken aan Duurzame Zorg’ 3.0 ondertekend.

In 2020 ondertekende Driestroom al de Green Deal 2.0 die aan de Green Deal 3.0 voorafging. Het grote verschil met de vorige deal is dat de vrijblijvendheid verdwijnt. Hierdoor heeft én neemt Driestroom een verantwoordelijke rol in het behalen van de doelstellingen van de Green Deal. De Green Deal 2.0 was vooral gericht op bewustwording. Nu ligt de focus echt op acties om de verduurzaming van de zorg te kunnen versnellen.

Acties die we als Driestroom uitvoeren om de verduurzaming van de zorg te kunnen versnellen, zijn bijvoorbeeld duurzame voeding op locaties, verder invoeren van afvalscheiding, gepast voorschrijven en gepaste verstrekking van noodzakelijke medicijnen en het opstellen en uitvoeren van een strategisch verduurzamingsplan voor vastgoed.

We staan voor een maatschappelijke opgave, die om samenwerking vraagt. Graag willen wij andere organisaties en ondernemingen inspireren om ook te investeren in duurzaamheid. 

Esther Nelissen en Hans van Gestel
Raad van Bestuur Driestroom
esthernelissen@driestroom.nl
hansvangestel@driestroom.nl
www.driestroom.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.