Dit zijn de leukste geschenken voor Nederlandse zakenrelaties

26 november 2019 11:23

Dit zijn de leukste geschenken voor Nederlandse zakenrelaties

Het geven van een leuk relatiegeschenk blijft voor veel ondernemers een moeilijke opgave. Enerzijds omdat je graag opvalt, zodat de ontvanger je geschenkje blijvend in het geheugen grift. Anderzijds uiteraard omdat je het juiste relatiegeschenk wil geven en dat zoiets altijd wel opletten is geblazen. Inspiratie nodig? Hieronder hebben we het over de leukste en populairste relatiegeschenken voor Nederlandse zakenrelaties.

Onderschrijf de relatie met een functionele pen

Wat relatiegeschenken betreft weet je natuurlijk nooit vooraf wat je zakenpartner of klant al dan niet leuk vindt. Het is uiteraard nog steeds het best om een persoonlijk cadeau te geven dat helemaal bij die relatie past. Heb je daarmee werkelijk nog steeds geen idee? Dan kies je toch gewoon voor een functioneel geschenk zoals een usb-stick of een mooie roller. Origineel is dat dan misschien wel niet, maar dankzij bedrukking of gravering herinner je de ontvanger ook constant aan jullie relatie. Bovendien ben je zeker dat de pen ook effectief zal worden gebruikt. Ze zijn verkrijgbaar in uiteenlopende prijsklassen, waardoor er voor elke relatie wel een geschikt exemplaar te vinden is. Hetzelfde kunnen we ook zeggen van andere functionele geschenken zoals een usb-stick of een paraplu.

Zet in op duurzame relaties

Duurzame relatiegeschenken zijn vooral de laatste jaren steeds populairder geworden, uiteraard omdat het thema nu steeds nadrukkelijker aanwezig is in het leven om ons heen. Dat duurzame relatiegeschenken het goed doen, hoeft niet te verbazen. Want met een duurzaam relatiegeschenk geef je eigenlijk twee dingen aan: enerzijds ben je begaan met je omgeving, terwijl je anderzijds ook denkt op lange termijn. Voor elk relatiegeschenk is er tegenwoordig wel een duurzame variant te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een bamboe thermosfles, een houten horloge of een dockingstation van gerecycled plastic.

Modieuze relatiegeschenken zijn gewaagd, maar leuk

Deze relatiegeschenken zijn al een stuk gewaagder, omdat smaken nu eenmaal verschillen. Toch is een modieus relatiegeschenk altijd persoonlijk, omdat je klaarblijkelijk nadacht over hoe de tegenpartij zich kleedt en wat binnen diens stijl past. Een hemd, broek of paar schoenen laat je maar beter achterwege, maar een stropdas of vlinderstrik kan zeker door de beugel. Bekijk dan vooraf even welke stropdas of vlinderstrik de zakenrelatie vaak draagt en wat bij zijn pak past. Wil je toch origineel zijn? Kies dan voor een houten strik of voor minder prominent aanwezige kledingstukken, zoals geitenwollen sokken of een aangename badjas.

Belevenisgeschenken voor jongere zakenrelaties

Bij generaties Y en Z draait het allemaal om de belevenissen. Waar voorheen alles ging om “hebben” (snel een auto hebben, snel een huis hebben, de leukste gadgets hebben…), opteren jongeren voor “beleven” en “doen”. Een auto hoeft niet meer, maar een leuke reis wel. Een frituurpan willen ze ook niet, want voor een friet speciaal gaan ze wel naar de snackbar. Leuke relatiegeschenken voor jongere zakenpartners spelen in op hun interesses en maken belevenissen mogelijk. Vooral reisaccessoires en sportartikelen doen het dus goed.

Belangrijk hierbij is dat je natuurlijk wel weet waar de interesses van de ontvanger liggen. Niet zo eenvoudig? Dan kan je uiteraard ook opteren om een echte belevenis weg te schenken, bijvoorbeeld met een belevenisbon voor het hele gezin. Ook de Nationale Bioscoopbon wordt doorgaans wel geapprecieerd. Deze geschenken geven de ontvanger nog alle vrijheid om zelf het geschenk vorm te geven. En laat jongere zakenpartners nu eenmaal houden van vrijheid.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.