De kracht van flyers

6 februari 2024 16:38

De kracht van flyers

In een wereld waar marketing steeds meer online plaatsvindt, kan het zijn dat de traditionele middelen meer naar de achtergrond verdwijnen. Toch moet de kracht van onder andere kranten, posters, radio en tv, niet worden onderschat. Flyers zijn ook zo’n middel waarmee je nog steeds op een krachtige en kosteneffectieve manier direct onder de aandacht kan komen bij je doelgroep.

In tegenstelling tot onlineadvertenties heb je een flyer echt in je handen. Deze tastbaarheid is precies wat een flyer zo effectief maakt; probeer maar eens niet naar een flyer te kijken als je er op straat een krijgt. Automatisch kijk je naar wat er op staat. Doordat je het fysiek in je handen hebt, onthoud je de boodschap ook nog eens beter. Kortom, met een flyer pak je de aandacht!

De veelzijdigheid van een flyer

Of je nu je bedrijf, een evenement of een vacature onder de aandacht wilt brengen, op een flyer is alles mogelijk. Belangrijk is wel om de kern van wat je wilt communiceren niet uit het oog te verliezen. Vaak kijken mensen maar kort naar een flyer, dus zorg ervoor dat je boodschap eruit springt. Het moet in een oogopslag duidelijk zijn wie je bent en wat je kwijt wil aan je doelgroep.

Een ander voordeel van flyers is dat je het kan laten drukken naar wat jij mooi vindt en hoe het past bij jouw bedrijf en je budget. Zo kan je flyers in grote of kleine oplage, verschillende formaten of papiersoorten, laten maken.

Aandacht getrokken, wat nu?

Als je de aandacht én interesse van je doelgroep hebt getrokken met een duidelijke boodschap, wil je deze aandacht vasthouden en tegelijkertijd aanvullende informatie te geven. Gelukkig bieden flyers ook diverse opties om meer details te delen, zonder je korte en krachtige boodschap te verliezen. Een voorbeeld hiervan is het toevoegen van een QR-code aan je flyer. Bang dat jouw doelgroep een QR-code niet gaat scannen of geef je liever op de flyer zelf al meer informatie? Deel dan deze extra informatie aan de binnenkant van een gevouwen flyer. Hiermee blijf je de aandacht trekken met een duidelijke boodschap op de voorkant van de flyer, maar kan je toch alle informatie kwijt aan de binnenzijde.

Kortom, vergeet de kracht van flyers niet als effectief communicatiemiddel.

Zuidzijde 131-133
2977 XE Goudriaan

Telefoonnummer: +31 (0)183 58 33 33
Email: info@grootsgedrukt.nl

de groot

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.