De impact van een goede ventilatie op de gezondheid en productiviteit van werknemers

28 juli 2023 12:06

De impact van een goede ventilatie op de gezondheid en productiviteit van werknemers

Als werkgever doe je er maar al te graag alles aan om de gezondheid van werknemers op de eerste plaats te zetten. Niet alleen draag je bij aan een beter welzijn op de werkvloer, maar een goede gezondheid kan ook sneller leiden tot een betere productiviteit. Misschien heb je de werkplek al perfect ingericht door te investeren in ergonomisch meubilair. Maar heb je ook al een keer goed gekeken naar de ventilatie met een koolstoffilter bij jou op de werkvloer? Waarom een goed werkend ventilatiesysteem enorm belangrijk is, lees je hier. 

Klachten zoals droge ogen en een droge huid behoren tot het verleden door een goede ventilatie 

Misschien heb je het zelf ook al eens een keer meegemaakt. Na een lange werkdag merk je dat je ogen en huid droog  beginnen te raken. Dit kan leiden tot irritatie en je bent sneller afgeleid van het computerscherm. Erg vervelend natuurlijk. Maar wist je dat deze droge lucht op kantoor ook kan worden veroorzaakt door een ventilatiesysteem dat niet helemaal in orde is? Het is dus altijd een goed idee om daar kritisch naar te blijven kijken. 

Mogelijke virussen en allergieën in het najaar en de winter kunnen beter worden voorkomen 

Komt de letter “r” in de maand? Dan doet iedereen er maar al te graag alles aan om de weerstand een boost te geven. Denk daarbij aan gezonder eten, meer water drinken en eventueel het innemen van supplementen. Maar op het moment dat iemand een virus of allergie heeft, en dit via het kantoor gaat verspreiden, kan het zomaar zo zijn dat binnen no-time de hele afdeling loopt te snotteren. De juiste ventilatie met een wtw filter zorgt ervoor dat deze deeltjes beter worden gefilterd en dat virussen en allergieën dus minder snel kunnen worden verspreid. 

Tip! Laat het ventilatiesysteem bij jou op kantoor regelmatig controleren en reinigen 

Weet je op dit moment niet voor de volle 100% zeker of de ventilatie goed geregeld is? Dan is het nu de hoogste tijd om daar de nodige stappen in te ondernemen. Kies ervoor om een keer in contact te raken met een gespecialiseerd bedrijf, die de controle en reiniging snel en met de grootste zorg uit kan voeren. Ook kun je zeker zijn van professioneel advies op het moment dat je een goed en nieuw systeem wilt laten plaatsen. 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.