Creatieve workshops doen wonderen voor jouw mentale welzijn!

25 mei 2022 08:57

Creatieve workshops doen wonderen voor jouw mentale welzijn!

Creatief bezig zijn: mindfulness met je handen?

Mindfulness helpt je het heden intenser te beleven en je aandacht te richten op dingen die op dat moment gebeuren. In plaats van in gedachten te zijn en bijvoorbeeld te piekeren, heb je meer aandacht voor waar je echt mee bezig bent in het moment. Creatief bezig zijn is een eenvoudige en toegankelijke manier om mindfulness te beoefenen en heeft vele (bewezen) voordelen:*

  • Het geeft jouw zelfvertrouwen en zelfbeeld een boost
  • Je wordt uitgedaagd om vernieuwend te zijn en om “out-of-the-box” te denken
  • Het moedigt aan om positief te denken
  • Het vermindert stress en angstgevoelens
  • Het verbetert jouw geheugen en mentale weerbaarheid
  • Het verbetert jouw emotionele intelligentie en probleemoplossend vermogen
  • Het is een fijne manier om te ontspannen

*Bron: British Journal of Occupational Therapy

Over Hearts & Crafts Creatieve Workshops

Met unieke, inspirerende workshops biedt Hearts & Crafts de mogelijkheid om even te ontsnappen aan de hectiek van alledag. Eigenaresse Karin Schoenmaker is een paar jaar geleden gestart met deze workshops. Zij begeleidt deze op haar eigen ontspannen en deskundige wijze.

“Een creatieve workshop volgen is echt een cadeautje aan jezelf. We gunnen onszelf vaak veel te weinig tijd, maar creatief bezig zijn is juist een heerlijke manier om te ontspannen. Daarom ligt tijdens de workshops de nadruk op het plezier van de ervaring. De cursussen en workshops zijn daarbij laagdrempelig, waardoor iedereen aan het eind van de workshop met iets moois naar huis gaat.”, aldus Karin. “Tijdens een flinke burnout ontdekte ik de helende kracht van creatieve activiteiten. Toen ontstond de wens om dit te gaan delen. Na een mooie carrière op kantoor, gooide ik het roer om. Zo is Hearts & Crafts ontstaan. Met mijn workshops inspireer ik nu anderen om creatief bezig te zijn.”

Wat heeft Hearts & Crafts jouw bedrijf te bieden?

Het gezellige atelier van Hearts & Crafts bevindt zich in het bruisende hart van Delft, recht tegenover het station.

Wij verzorgen de workshop, maar eventueel ook een aansluitende high tea of borrel. Hearts & Crafts kan je helemaal ontzorgen met het organiseren van jouw bedrijfsuitje.

In het atelier is plaats voor maximaal 20 personen. Voor grotere groepen komt Hearts & Crafts graag  op locatie.

Onze creatieve mogelijkheden zijn heel divers. Wat dacht je van het creëren van een mini-ecosysteem (een prachtig tuintje in een grote glazen fles, dat daarna zichzelf verzorgt)? Of kies je voor het knopen van een plantenhanger of dromenvanger? Of misschien past het beschilderen van houten borden in Ibiza-stijl meer bij jouw team?

Kijk voor een indruk van onze mogelijkheden op onze website, maar neem vooral contact op met Karin, want er kan nog veel meer!

Voor meer informatie en reserveringen kun je contact opnemen via info@heartsandcrafts.nl of via tel. 06 403 103 03

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.