Bouwen aan een wijk waar wonen en zorg samenkomen

13 december 2023 11:07

Bouwen aan een wijk waar wonen en zorg samenkomen

Hof van Holland in Nijmegen-Noord is als wijk niet alleen bijzonder vanwege de ligging en het woongenot. Het is een wijk waar wonen en zorg samenkomen. Een bijzonder project in deze nieuwe woonwijk is appartementencomplex Ellis, een samenwerking tussen Talis en Driestroom. Ellis is een plek waar mensen met en zonder beperking samen leven, naar elkaar omkijken en een goede buur voor elkaar zijn.

De appartementen van Ellis hebben een eigen woon- en slaapkamer, keuken en sanitair. Bewoners kunnen elkaar opzoeken bij de gezamenlijke inloop van het wooncomplex. Het gebouw ligt aan het centrale plein van de nieuwe wijk. Behalve een supermarkt komen er op de begane grond meerdere winkels en horecagelegenheden. We verwachten dat de nieuwe appartementen begin 2024 klaar zijn.

Met de realisatie van onze nieuwe woonlocatie Ellis in Nijmegen-Noord willen we bijdragen aan een buurt waar mensen met verschillende achtergronden samen leven. Een fijne plek waarin iedereen meetelt en gezien wordt, waar iedereen kan meedoen en van waarde is. Een samenleving in de letterlijke zin: samen leven. Ook creëren we samen met Talis en ondernemers in de wijk mogelijkheden voor betekenisvol ontmoeten, invulling van de dag, werk en vrijetijdsbesteding. Op deze manier bouwen we aan een inclusieve samenleving waar iedereen zich thuis voelt en mensen minder afhankelijk zijn van enkel professionele zorg. «

Meer weten over onze nieuwe woonlocatie Ellis in Nijmegen-Noord? Ga dan naar www.driestroom.nl/ellis.

Esther Nelissen
Raad van Bestuur Driestroom
esthernelissen@driestroom.nl
www.driestroom.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.